mr. Sander Arts in de media

Strafrechtadvocaat mr. Sander Arts Singel Advocaten Breda

Advocaat Sander stelt zich kort voor

Strafrechtadvocaat Singel Advocaten

Klanten over Sander

Gemiddelde score

★★★★★ ☆☆☆☆☆ (264 beoordelingen)
 • Als je een advocaat zoekt die echt verstand heeft wat hij of zij doet, is dit een aanrader ... Lees meer
  ★★★★★ ☆☆☆☆☆
  Blanquito 91
 • Supersnel geholpen duidelijke taal ... Lees meer
  ★★★★★ ☆☆☆☆☆
  Edgar M.

Video's

 • Vuurwerk Advocaat mr. Sander Arts Interview (NPO1)

  Over straf en vervolging van illegaal vuurwerk in programma VDB

  29-12-2022

Blogs van Sander

Auteur
Onderwerp
Berichten

Mr. S. (Sander) Arts, Advocaat

Strafrechtadvocaat & economische fraude

Sander is een ervaren strafrechtadvocaat die zich niet van de wijs laat brengen in de rechtszaal. Hij geeft een eerlijke inschatting van uw strafzaak en geeft aan wat er moet gebeuren om het maximale uit uw zaak te halen.

Sander Arts is een ervaren advocaat met meer dan 20 jaar praktijkervaring (1999). Hij is afgestudeerd in het Nederlandse Strafrecht en heeft zich gedurende de jaren gespecialiseerd als strafrechtadvocaat.

Als strafrecht advocaat vindt hij een actieve houding belangrijk. Hij geeft u eerlijk en direct advies. Verweren met kans van slagen worden met stelligheid verdedigd. Sander gaat op zijn doel af en laat zich niet van de wijs brengen in de rechtszaal. Met succes.

Strafzaken worden regelmatig gepubliceerd en hij heeft in diverse landelijke strafzaken opgetreden.

Zo is hij betrokken geweest als behandelend advocaat in eerste aanleg én in hoger beroep bij de strafzaak tegen verdachte Eshetu A, die wordt verdacht van betrokkenheid bij martelingen en is berecht voor vele moorden. Dit is is de ernstigste strafzaak  die Nederland ooit heeft gekend volgens het Openbaar Ministerie (Lees hier het artikel op de Telegraaf.nl of op NRC.nl).

In deze strafzaak én zijn andere strafzaken kan hij zijn jarenlange ervaring als strafpleiter goed benutten, naar tevredenheid van veel cliënten (klik hier voor de beoordelingen).

Hij is als echte strafrecht-specialist van ons advocatenkantoor, lid van de specialisatievereniging NVSA (Nederlandse Vereniging voor Strafrechtadvocaten). Hij heeft zich in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten op specifieke rechtsgebieden geregistreerd en voldoet ook aan deze deskundigheidseisen (voor meer informatie over dit register en debetreffende registraties klik hier).

Sander legt zich bijna volledig toe op het Nederlandse Strafrecht om zich optimaal op dit rechtgebied te kunnen blijven specialiseren

Sander heeft met succes de specialisatie als Jeugdrecht Advocaat gevolgd en is als specialist ingeschreven bij de Rechtbank. Sander helpt als advocaat dan ook regelmatig minderjaringen als advocaat bij de Kinderrechter of Officier van justitie (om hoorzitting, om hoorgesprek).

 

Noodweer (zelfverdediging) en het ontbreken van opzet

Sander heeft een bijzondere interesse in noodweer (zelfverdediging)  en het juridische begrip opzet (klik hier voor meer uitleg over zelfverdediging). Met regelmaat worden door hem hierover gevoerde verweren door rechtbank of Gerechtshof dan ook gevolgd (klik hier (zaak 1) en hier (zaak 2) voor een voorbeeld).

 

Economische Fraude (FIOD & SIOD onderzoek)

Naast het algemene Strafrecht heeft hij ervaring met economische fraude-zaken (FIOD en SIOD onderzoek) waaronder beleggingsfraude, BTW-Carrousel en premiefraude. Op dit moment houdt hij zich bezig met meerdere economische strafzaken, waaronder de landelijk bekend staande strafzaak Partrust.

Mocht u met bijvoorbeeld een FIOD-doorzoeking (fiod inval) of FIOD-onderzoek te maken krijgen, legt u dan bij voorkeur géén verklaring af voordat u met hem heeft gesproken. Een eenmaal afgelegde verklaring kan later tegen u worden gebruikt en die kunt u niet zomaar intrekken...

Hier kunt u meer lezen over advocaat mr. Sander Arts en zijn ervaring in economische fraude zaken bij economische politierechter of meervoudige economische strafkamer (klik hier)

 

Vuurwerk advocaat

Sander heeft zich de afgelopen jaren meer en meer toegelegd op vuurwerk zaken. Het Openbaar Ministerie heeft hier een speerpunt van gemaakt. Forse straffen worden geeist, niet alleen voor handel in vuurwerk maar ook voor bestellen via webshops, zoals de bombashop (inmiddels opgerold). Als vuurwerk advocaat (klik hier voor meer informatie over de ervaring van Sander in vuurwerkzaken) heeft hij veel mensen met succes bijgestaan bij het politieverhoor voor vuurwerk en in zaken bij de meervoudige strafkamer, zoals de Leidse Vuurwerkbom (2019) (hier voor de uitspraak). Zijn zaken worden dan ook regelmatig in de landelijke media gepubliceerd en hij wordt door veel mensen als advocaat ingeschakeld, zowel van binnen als buiten de pyro (vuurwerk) wereld.

 

Verkeersrecht advocaat

Sander staat als verkeersrecht advocaat verdachten bij in strafzaken in het verkeer, dus het veroorzaken van een verkeersongeval door schuld, waarbij mensen zwaar letsel oplopen of mensen zijn overleden. Dit zijn specialistische vaak emotionele strafzaken, die een bijzondere kennis én aanpak vragen. Sander wordt ook regelmatig ingeschakeld door rechtsbijstandsverzekeraars.

Klik hier voor meer informatie over verkeersrecht strafzaken 

 

Cybercrime advocaat

mr. S. Arts van advocatenkantoor Singel Advocaten heeft ten slotte ervaring als cybercrime advocaat. Dit zijn zaken over computercriminaliteit. Je kan dan denken aan computervredebreuk, hacking, internetaanvallen (D-DOS, spamming of bombing al dan niet middels botnet), identiteitsfraude of internetoplichting. Dit vraagt een bijzondere aanpak, waar Sander zich met een bijzondere belangstelling mee bezig houdt. Hij heeft in diverse (geruchtmakende) cybercrime-zaken opgetreden, zoals de keylogger zaak van de Avans Hoge school.

 

Strafrechtspecialist bij Omroep Brabant & in de media

mr. Sander Arts werkt landelijk als advocaat-specialist maar heeft daarbij een warme band met de provincie Brabant waaronder Breda. Hij heeft dan ook regelmatig opgetreden als vaste gast bij Omroep Brabant, in het ochtendprogramma 'Wakker!' (Omroep Brabant (programma wakker). In dit programma worden actuele strafrechtelijke onderwerpen besproken. Sander geeft zijn ongezouten en professionele mening en advies, op een begrijpelijke manier die hem eigen is. Daarbij treedt hij regelmatig als advocaat op in diverse programma's van zowel publieke als commerciële omroep.

 

Specialistenvereniging en register Orde van Advocaten

Sander is als advocaat én strafrechtspecialist, lid van de specialistenvereniging NVSA (Nederlandse Vereniging van Strafrecht Advocaten). Hij staat als gespecialiseerd advocaat op de lijst van Jeugdstrafadvocaten bij de rechtbank en behandelt jeugdstrafzaken in héél Nederland.

Als advocaat is hij tevens ingeschreven in het specialisatieregister van de Orde van Advocaten op de rechtsgebieden algemene praktijk & Strafrecht. 

Contactformulier advocaat mr. S. (Sander) Arts

Direct gratis vrijblijvend contact met advocaat Sander Arts


Met het invullen van dit formulier accepteert u onze beperking van aansprakelijkheid en privacyregels.
Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld en versleuteld verzonden via SSL.
Het eerste gesprek is altijd geheel gratis en vrijblijvend.

Mijn blogs / publicaties

 • Belangrijke vrijspraak vuurwerk strafzaak Hoge Raad

  Belangrijke vrijspraak illegaal vuurwerk: gevolgen voor andere strafzaken?

  Het Gerechtshof Arnhem en de Hoge Raad hebben een cliënt van vuurwerk advocaat Sander Arts van Singel Advocaten Breda ontslagen van rechtsvervolging (vrijspraak). Dit omdat de vordering tot uitlevering van gegevens, zoals bankafschriften, in strijd is met het beginsel om jezelf niet te hoeven belasten. Deze zaak kan grote gevolgen hebben voor andere vuurwerkzaken. Sander legt uit.

 • Alleen werkstraf voor zwaar verkeersongeval met alcohol op A65

  Rechtbank Breda in zaak verkeersongeval A65: Alleen werkstraf opgelegd

  De rechtbank Zeeland-West-Brabant (Breda) heeft op 25 oktober uitspraak gedaan over het verkeersongeval op de A65 bij Berkel-Enschot in 2022. In deze zaak heeft verkeersadvocaat mr. Sander Arts van Singel Advocaten verdachte bijgestaan. De rechtbank heeft géén onvoorwaardelijke gevangenisstraf opgelegd, maar een werkstraf

 • Strafzaak PEC Zwolle Meervoudige Strafkamer Assen behandeld

  Strafzaak vuurwerkgooier Zwolle door Meervoudige Strafkamer Assen behandeld

  De strafzaak over het gooien van vuurwerk tijdens de Ijsselderby PEC-Zwolle Go Ahead Eagles is behandeld door de meervoudige strafkamer van de rechtbank Assen. Advocaat mr. Sander Arts van Singel Advocaten heeft de verdachte bijgestaan. 

  De rechtbank heeft uitspraak gedaan en een lage straf opgelegd conform het voorstel van de advocaat

 • Artikel AD Noodweer

  Advocaat van Singel Advocaten over noodweer in Sanisale Apeldoorn (AD)

  Strafrechtadvocaat mr. Sander Arts geeft uitleg over noodweer en noodweer-exces (zelfverdediging )in het Algemeen Dagblad. Dit naar aanleiding van de aanval van een klant bij Sanisale in Amersfoort waarbij een klant uiteindelijk is overleden mogelijk naar aanleiding van een klap van een medewerker uit zelfverdediging.

  Sander is advocaat bij Singel Advocaten Breda. en voert regelmatig met succes verweren over zelfverdediging bij rechtbanken in heel Nederland.

 • Uitspraak vuurwerkzaak Zwolle met handletsel jongen: Alleen werkstraf!

  Uitspraak vuurwerkzaak Zwolle met letsel rechtbank Zwolle: Alleen werkstraf

  De meervoudige strafkamer heeft vandaag uitspraak gedaan in de vuurwerkzaak waarin Sander Arts, advocaat in vuurwerkzaken, heeft opgetreden. Cliënt werd verdacht van bezit en verkoop van zwaar illegaal vuurwerk. Hierbij is een minderjarige jongen ernstig gewond geraakt. De aanklager had een gevangenisstraf geeëist van 24 maanden waarvan 6 maanden voorwaardelijk. De rechtbank heeft het voorstel van de verdediging gevolgd en naast het korte voorarrest géén onvoorwaardelijke gevangenisstraf opgelegd maar alleen een taakstraf.

 • Vuurwerkadvocaat Sander Arts Meervoudige Strafkamer in Zwolle

  Vuurwerk Advocaat Sander Arts bij meervoudige strafkamer in Zwolle

  Op 17 april heeft mr. Sander Arts van Singel Advocaten opgetreden in een zware vuurwerkzaak. Cliënt wordt verdacht van het verkopen en bezit van een grote partij illegaal vuurwerk. Ook wordt hij verdacht van het afleveren van een stuk illegaal vuurwerk (Bodenblitz) aan een veertienjarige jongen. Bij het afsteken hiervan is bij de jongen ernstig letsel toegebracht.

 • Vuurwerkadvocaat mr. Sander Arts treedt op in openlijk geweld IJsselderby PEC Zwolle Go Ahead Eagles

  Advocaat in vuurwerkzaken Sander Arts staat verdachte PEC Zwolle bij

  Sander Arts, advocaat in vuurwerkzaken bij Singel Advocaten, treedt op in de strafzaak over het vuurwerkgooier tijdens de Ijsselderby PEC-Zwolle Go Ahead Eagles in maart 2022. Een meisje zou hierbij aan haar been gewond zijn geraakt. De strafzaak is verplaatst naar de Rechtbank Noord-Nederland in Assen, omdat bij de rechtbank Zwolle familie van het slachtoffer werkzaam is

 • Artikel advocaat Sander Arts over illegaal vuurwerk in de Volkskrant

  Straf op illegaal bezit en handel: interview vuurwerk advocaat mr. Sander Arts in de Volkskrant

  Sander Arts van Singel Advocaten Breda is als strafrechtadvocaat gespecialiseerd in vuurwerkzaken. Hij behandelt zaken door heel Nederland. Regelmatig worden zaken van hem in de landelijke media gepubliceerd De Volkskrant heeft een interview van hem gepubliceerd op 28 december 2022. In het interview gaat Sander in op de straffen op illegaal vuurwerk en het optreden van politie en justitie. 'Dat je er altijd met een boete vanaf komt, is een misverstand'. Ook de NPO besteedde in zijn uitzending aandacht aan dit artikel.

 • Sepot onvoldoende bewijs vuurwerk Sint Oedenrode

  Sepot onvoldoende bewijs in vuurwerk zaak St. Oedenrode

  Het openbaar ministerie heeft in een strafzaak over illegaal vuurwerk, die is behandeld door vuurwerk advocaat mr. Sander Arts van Singel Advocaten besloten tot sepot (seponering) wegens onvoldoende bewijs. Dit is gelijk te stellen met een vrijspraak.