Bezwaar tegen afwijzing VOG

Hulp van een ervaren advocaat

Heeft u een strafblad en lukt het niet om een Verklaring Omtrent Gedrag aan te vragen of bent u benieuwd waar u die verklaring voor nodig kunt hebben? Met name tijdens sollicitaties is het voor bepaalde beroepen van belang om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te kunnen overleggen.

OM-zitting of een OM-zitting / Strafblad & Verklaring Gedrag (VOG)

U heeft bijvoorbeeld een VOG nodig op het moment dat u omgaat met vertrouwelijke gegevens, kwetsbare personen, geld of kostbare goederen. Ook binnen de overheid heeft u in bepaalde gevallen een VOG nodig, net als wanneer u zich wilt aanmelden bij een schietvereniging of wanneer u een baan in het onderwijs of als taxichauffeur ambieert. Voor bepaalde beroepen gelden ook zwaardere eisen, zoals politieagent. Maar ook als taxichauffeur of in de zorg wordt bijvoorbeeld kritisch gekeken.

 

Verklaring over Gedrag aanvragen

U kunt de Verklaring Omtrent Gedrag aanvragen bij de afdeling burgerzaken van de gemeente, waar u in ieder geval een geldig legitimatiebewijs dient te overleggen. De afhandeling van de aanvraag vindt vervolgens plaats door het COVOG. De kosten voor een Verklaring Omtrent Gedrag kunt u vaak declareren bij uw werkgever.

 

Invloed van een strafblad

Houd er rekening mee dat het COVOG het Justitieel Documentatiesysteem zal raadplegen om te beoordelen of u in aanmerking komt voor een Verklaring Omtrent Gedrag. Men kijkt dus naar de strafbare feiten op uw strafblad. In eerste instantie spelen de justitiële gegevens van de afgelopen 4 jaar een rol, indien het COVOG iets vindt zal men tot 20 jaar voor het verzoek terugkijken.

Houd er rekening mee dat zedendelicten leiden tot het natrekken van de gehele strafrechtelijke historie, net als wanneer u in de afgelopen 4 jaar tijd heeft doorgebracht in de gevangenis.

 

Weigering van een Verklaring Omtrent Gedrag

Weigert het COVOG u een Verklaring Omtrent Gedrag te verstrekken? U krijgt daarvan dan vooraf bericht, zodat u de mogelijkheid heeft uw zienswijze kenbaar te maken. Het is in dat geval verstandig om de hulp in te schakelen van een ervaren advocaat. We kunnen u als advocaat helpen bezwaar aan te tekenen tegen dit besluit door een bestuursorgaan. Is er inderdaad sprake van een strafblad of spelen andere factoren een rol waardoor het COVOG u de Verklaring Omtrent Gedrag wilt weigeren? We zoeken de zaak voor u uit en zorgen voor een juridisch steekhoudend verweer, zodat u mogelijk toch de VOG ontvangt die u voor uw werk nodig heeft.

Wij hebben enkele gegevens nodig om contact op te nemen

Gratis vrijblijvend contact met een advocaat


Met het invullen van dit formulier accepteert u onze beperking van aansprakelijkheid en privacyregels.
Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld en versleuteld verzonden via SSL.
Het eerste gesprek is altijd geheel gratis en vrijblijvend.

Contact met advocaat

Een ervaren strafrechtadvocaat neemt gratis & zonder verplichtingen contact op

Ervaring van onze klanten

Gemiddelde score

★★★★★ ☆☆☆☆☆ (361 beoordelingen)
  • Als je een advocaat zoekt die echt verstand heeft wat hij of zij doet, is dit een aanrader ... Lees meer
    ★★★★★ ☆☆☆☆☆
    Blanquito 91
  • Supersnel geholpen duidelijke taal ... Lees meer
    ★★★★★ ☆☆☆☆☆
    Edgar M.