Pro Deo advocaat & Gratis Advocaat

Een Pro Deo advocaat is een gratis advocaat, die handelt op basis van een recht in de Grondwet van Nederland. Die stelt dat iedereen die rechtsbijstand nodig heeft maar die niet kan betalen recht heeft op financiële hulp.

We treden bij SingelAdvocaten vaak op als Pro Deo advocaat, waarmee we bijdragen aan deze ‘gesubsidieerde rechtsbijstand’. Op zoek naar een goede Pro Deo advocaat? We zijn u van dienst. De Raad voor Rechtsbijstand die hier het beheer over voert, zal een groot deel van de kosten voor een advocaat bij onvermogen betalen. U betaalt alleen een eigen bijdrage die afhankelijk is van de hoogte van uw inkomen.

 

Hulp bij uw Strafzaak, uitkeringszaak of uw WSNP traject

Singel Advocaten is als ervaren strafrechtadvocaat ook beschikbaar als Pro Deo of gratis advocaat. Ons kantoor biedt dezelfde ondersteuning en kwaliteit als in betalende zaken. Op uw zaak komt géén beginneling om te 'oefenen in uw strafzaak'. Wij maken géén onderscheid in onze behandeling en die houdt in een betrokken en goede behandeling van uw strafzaak. Door dezelfde ervaren specialist.

We beschikken ook over een uitgebreide ervaring voor zaken die raakvlakken hebben met het strafrecht. Zoekt u bijvoorbeeld naar een Pro Deo advocaat die u kan bijstaan tijdens een strafzaak, maar ook bij bijvoorbeeld uw uitkeringszaak (terugvordering wegens fraude)? We voor u aan de slag; we zorgen ervoor dat u direct toegang heeft tot juridische bijstand en deskundige hulp.

 

Advocaat bij onvermogen

Een Pro Deo advocaat geldt als een advocaat bij onvermogen, op het moment dat u niet de financiële middelen heeft om zelf een advocaat in te schakelen. Houd er rekening mee dat zowel het inkomen als uw vermogen bepalend zijn wanneer u zich afvraagt of u in aanmerking komt voor een gratis advocaat. Het is de Raad voor de Rechtsbijstand die de inkomensgrenzen en beperkingen op basis van het vermogen vaststelt, de raad bepaalt wat dat betreft of u in aanmerking kunt komen voor een gratis advocaat. Wij adviseren u altijd over uw recht op pro deo bijstand. Mocht u (net) buiten de boot vallen, dan helpen wij mensen voor redelijke (vaak vaste) tarieven. Een ervaren strafrechtspecialist is bij ons betaalbaar.

 

Gratis advocaat op basis van Pro Deo

Zoekt u een gratis advocaat die u bij kan staan met juridische hulp, omdat u daar zelf het inkomen en vermogen niet voor heeft? Neem contact met ons op. Uiteraard schetsen we u vervolgens de mogelijkheden tot juridische bijstand. Dient u te verschijnen op een TOM-zitting of is er sprake van een zitting bij Politierechter of Meervoudige Strafkamer? We zorgen er als Pro Deo advocaat voor dat u een goede verdediging kunt voeren, zonder moeilijke juridische termen. Wij gaan samen met u voor een goed resultaat! Nieuwsgierig naar onze aanpak? Neem contact met ons op of lees de beoordelingen van onze eerdere klanten.

Contact met een Pro Deo Advocaat van Singel Advocaten

Gratis vrijblijvend contact met een advocaat


Met het invullen van dit formulier accepteert u onze beperking van aansprakelijkheid en privacyregels.
Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld en versleuteld verzonden via SSL.
Het eerste gesprek is altijd geheel gratis en vrijblijvend.

Contact met advocaat

Een ervaren strafrechtadvocaat neemt gratis & zonder verplichtingen contact op

Pro Deo Advocaat Aanvragen

Singel Advocaten legt uit: Wat is een pro deo advocaat?

Pro deo advocaat mr. Jolanda Veldman over de gratis advocaat

Onze Pro Deo Advocaten

  • Strafrechtadvocaat & economische fraude

    Mr. S. (Sander) Arts, Advocaat

    Sander staat bekend als 'recht door zee'. Hij laat niet over zich heen lopen in de rechtszaal.
  • Strafrechtadvocaat & sociale fraude

    Mr. J.M. (Jolanda) Veldman, advocaat

    Jolanda is meelevend, maar tegelijk doortastend. Zij neemt de regie voor het beste resultaat.