Onze ervaringen met strafzaken en het strafrecht

Regelmatig schrijven wij als advocaat over onze ervaringen en mening over het het Strafrecht. Deze artikelen kunt u hieronder vinden. Ook zijn er diverse video's over onze werkzaamheden en de berichtgeving in de pers over onze strafzaken.

 

Weblog Archief

Onze eerdere artikelen

Auteur
Onderwerp
Berichten
 • Belangrijke vrijspraak vuurwerk strafzaak Hoge Raad

  Belangrijke vrijspraak illegaal vuurwerk: gevolgen voor andere strafzaken?

  Het Gerechtshof Arnhem en de Hoge Raad hebben een cliënt van vuurwerk advocaat Sander Arts van Singel Advocaten Breda ontslagen van rechtsvervolging (vrijspraak). Dit omdat de vordering tot uitlevering van gegevens, zoals bankafschriften, in strijd is met het beginsel om jezelf niet te hoeven belasten. Deze zaak kan grote gevolgen hebben voor andere vuurwerkzaken. Sander legt uit.

 • Alleen werkstraf voor zwaar verkeersongeval met alcohol op A65

  Rechtbank Breda in zaak verkeersongeval A65: Alleen werkstraf opgelegd

  De rechtbank Zeeland-West-Brabant (Breda) heeft op 25 oktober uitspraak gedaan over het verkeersongeval op de A65 bij Berkel-Enschot in 2022. In deze zaak heeft verkeersadvocaat mr. Sander Arts van Singel Advocaten verdachte bijgestaan. De rechtbank heeft géén onvoorwaardelijke gevangenisstraf opgelegd, maar een werkstraf

 • Strafzaak PEC Zwolle Meervoudige Strafkamer Assen behandeld

  Strafzaak vuurwerkgooier Zwolle door Meervoudige Strafkamer Assen behandeld

  De strafzaak over het gooien van vuurwerk tijdens de Ijsselderby PEC-Zwolle Go Ahead Eagles is behandeld door de meervoudige strafkamer van de rechtbank Assen. Advocaat mr. Sander Arts van Singel Advocaten heeft de verdachte bijgestaan. 

  De rechtbank heeft uitspraak gedaan en een lage straf opgelegd conform het voorstel van de advocaat

 • Artikel AD Noodweer

  Advocaat van Singel Advocaten over noodweer in Sanisale Apeldoorn (AD)

  Strafrechtadvocaat mr. Sander Arts geeft uitleg over noodweer en noodweer-exces (zelfverdediging )in het Algemeen Dagblad. Dit naar aanleiding van de aanval van een klant bij Sanisale in Amersfoort waarbij een klant uiteindelijk is overleden mogelijk naar aanleiding van een klap van een medewerker uit zelfverdediging.

  Sander is advocaat bij Singel Advocaten Breda. en voert regelmatig met succes verweren over zelfverdediging bij rechtbanken in heel Nederland.

 • Uitspraak vuurwerkzaak Zwolle met handletsel jongen: Alleen werkstraf!

  Uitspraak vuurwerkzaak Zwolle met letsel rechtbank Zwolle: Alleen werkstraf

  De meervoudige strafkamer heeft vandaag uitspraak gedaan in de vuurwerkzaak waarin Sander Arts, advocaat in vuurwerkzaken, heeft opgetreden. Cliënt werd verdacht van bezit en verkoop van zwaar illegaal vuurwerk. Hierbij is een minderjarige jongen ernstig gewond geraakt. De aanklager had een gevangenisstraf geeëist van 24 maanden waarvan 6 maanden voorwaardelijk. De rechtbank heeft het voorstel van de verdediging gevolgd en naast het korte voorarrest géén onvoorwaardelijke gevangenisstraf opgelegd maar alleen een taakstraf.

 • Vuurwerkadvocaat Sander Arts Meervoudige Strafkamer in Zwolle

  Vuurwerk Advocaat Sander Arts bij meervoudige strafkamer in Zwolle

  Op 17 april heeft mr. Sander Arts van Singel Advocaten opgetreden in een zware vuurwerkzaak. Cliënt wordt verdacht van het verkopen en bezit van een grote partij illegaal vuurwerk. Ook wordt hij verdacht van het afleveren van een stuk illegaal vuurwerk (Bodenblitz) aan een veertienjarige jongen. Bij het afsteken hiervan is bij de jongen ernstig letsel toegebracht.

 • Vuurwerkadvocaat mr. Sander Arts treedt op in openlijk geweld IJsselderby PEC Zwolle Go Ahead Eagles

  Advocaat in vuurwerkzaken Sander Arts staat verdachte PEC Zwolle bij

  Sander Arts, advocaat in vuurwerkzaken bij Singel Advocaten, treedt op in de strafzaak over het vuurwerkgooier tijdens de Ijsselderby PEC-Zwolle Go Ahead Eagles in maart 2022. Een meisje zou hierbij aan haar been gewond zijn geraakt. De strafzaak is verplaatst naar de Rechtbank Noord-Nederland in Assen, omdat bij de rechtbank Zwolle familie van het slachtoffer werkzaam is

 • Artikel advocaat Sander Arts over illegaal vuurwerk in de Volkskrant

  Straf op illegaal bezit en handel: interview vuurwerk advocaat mr. Sander Arts in de Volkskrant

  Sander Arts van Singel Advocaten Breda is als strafrechtadvocaat gespecialiseerd in vuurwerkzaken. Hij behandelt zaken door heel Nederland. Regelmatig worden zaken van hem in de landelijke media gepubliceerd De Volkskrant heeft een interview van hem gepubliceerd op 28 december 2022. In het interview gaat Sander in op de straffen op illegaal vuurwerk en het optreden van politie en justitie. 'Dat je er altijd met een boete vanaf komt, is een misverstand'. Ook de NPO besteedde in zijn uitzending aandacht aan dit artikel.

 • Sepot onvoldoende bewijs vuurwerk Sint Oedenrode

  Sepot onvoldoende bewijs in vuurwerk zaak St. Oedenrode

  Het openbaar ministerie heeft in een strafzaak over illegaal vuurwerk, die is behandeld door vuurwerk advocaat mr. Sander Arts van Singel Advocaten besloten tot sepot (seponering) wegens onvoldoende bewijs. Dit is gelijk te stellen met een vrijspraak.