Artikel advocaat Sander Arts over illegaal vuurwerk in de Volkskrant

Straf op illegaal bezit en handel: interview vuurwerk advocaat mr. Sander Arts in de Volkskrant

Sander Arts van Singel Advocaten Breda is als strafrechtadvocaat gespecialiseerd in vuurwerkzaken. Hij behandelt zaken door heel Nederland. Regelmatig worden zaken van hem in de landelijke media gepubliceerd De Volkskrant heeft een interview van hem gepubliceerd op 28 december 2022. In het interview gaat Sander in op de straffen op illegaal vuurwerk en het optreden van politie en justitie. 'Dat je er altijd met een boete vanaf komt, is een misverstand'. Ook de NPO besteedde in zijn uitzending aandacht aan dit artikel.

Advocaat in vuurwerkzaken

Sander is een ervaren strafrechtadvocaat en heeft zich de afgelopen jaren in vuurwerk gespecialiseerd. Hij staat als advocaat specialist  dan ook veel mensen bij in vuurwerkzaken, bij meervoudige strafkamer, om hoorgesprekken en bij het politieverhoor. Dit gaat zowel om verkoop (handel) in vuurwerk als het bezit van vuurwerk, zoals Cobra's (cobra 6,8), nitraten, shells en verboden cakeboxen. Ook behandelt hij zaken waarbij slachtoffers zijn gevallen door een vuurwerkontploffing en zijn clienten worden verdacht van het leveren of afsteken van het vuurwerk. Zijn zaken worden dan ook regelmatig gepubliceerd in de (landelijke) media.

 

Straf op illegaal vuurwerk

In het interview met de Volkskrant legt advocaat mr. Sander Arts  uit dat hij in zijn praktijk veel te maken heeft met zaken over illegaal vuurwerk en dat de straffen op illegaal vuurwerk hoog zijn. Veel mensen realiseren zich niet dat gevangenisstraffen worden gevraagd door de officier van justitie en deze ook regelmatig worden opgelegd. Jusititie heeft de afgelopen jaren veel mankracht vrijgemaakt voor vuurwerkonderzoeken, waardoor mensen ineens op het politiebureau terecht komen na een onderzoek in te telefoons van verkopers of bij bijvoorbeeld een verkoop aan een undercover agent (pseudo koop genoemd).

Ook de NPO heeft op radio 1 (in het programma Villa VDB) aandacht besteed aan illegaal vuurwerk, waar Sander als specialist is betrokken geweest.

 

Het interview in de Volkskrant en op radio 1 (NPO) over illegaal vuurwerk

Klik hier voor het artikel in de volkskrant

Kijk ook op de video pagina voor een interview op NPO2 (klik hier ) (villa VdB)

 

Contact met advocaat Sander Arts vuuwerk specialist

Als strafrechtadvocaat bij Singel Advocaten heeft Sander veel vuurwerkzaken in heel Nederland voor clienten met succes begeleid. Hij is dus geen onbekende in de vuurwerk (pyro) wereld en weet wat je kan verwachten in een vuurwerk strafzaak en wat je het beste kan doen om de juridische gevolgen te beperken, zoals een hoge gevangenisstraf. Regelmatig wordt ook een vrijspraak behaald.

 

Contact met advocaat voor illegaal vuurwerk

Bent u verdachte in een strafzaak over illegaal vuurwerk? Inval gehad of opgeroepen voor politieverhoor, economische politierechter of bij de meervoudige strafkamer? Verspeel dan geen rechten en laat uw zaak direct beoordelen. Het beste al voor uw verhoor.

Als u het contactformulier invult neemt Sander vrijblijvend contact met u op.

Contactformulier vuurwerkspecialist mr. Sander Arts

Direct gratis vrijblijvend contact met advocaat Sander Arts


Met het invullen van dit formulier accepteert u onze beperking van aansprakelijkheid en privacyregels.
Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld en versleuteld verzonden via SSL.
Het eerste gesprek is altijd geheel gratis en vrijblijvend.

Bekijk meer van

Contact met advocaat

Een ervaren strafrechtadvocaat neemt gratis & zonder verplichtingen contact op

Beoordeling van klanten

Gemiddelde score

★★★★★ ☆☆☆☆☆ (233 beoordelingen)
  • Als je een advocaat zoekt die echt verstand heeft wat hij of zij doet, is dit een aanrader ... Lees meer
    ★★★★★ ☆☆☆☆☆
    Blanquito 91
Advocaat vuurwerk zaken

Advocaat vuurwerk zaken

Specialist in illegaal vuurwerk

mr. S. Arts (Sander) is meer dan 24 jaar advocaat. Hij heeft als advocaat veel ervaring in zaken voor de economische politierechter en meervoudige strafkamer, waaronder vuurwerkzaken. Sander is informeel, maar ook direct. Hij laat niet over zich heen lopen, aldus zijn vele cliënten

Vuurwerk advocaat Sander Arts in de Volkskrant (download)

Vuurwerk advocaat Sander Arts in Villa VDB (NPO1)

Vuurwerk Advocaat mr. Sander Arts Interview (NPO1)

Over straf en vervolging van illegaal vuurwerk in programma VDB

29-12-2022