Sepot onvoldoende bewijs verkeersongeval Bloemendaal

Sepot onvoldoende bewijs: Strafzaak verkeersongeval strand Bloemendaal

Het  Openbaar Ministerie heeft de strafzaak van tegen een cliënt van verkeersadvocaat Sander Arts geseponeerd wegens onvoldoende bewijs. Hij werd verdacht van het aanrijden van een vrouw op het strand in Bloemendaal nadat hij hulp aan een gestrande zeehond had verleend.

Verkeersongeval op strand Bloemendaal

Cliënt werkt als vrijwilliger bij de dierenambulance en helpt zeehonden in nood. Op 17 juni 2022 heef hij een zeehond geholpen en hierna heeft hij met zijn auto een verkeersongeval veroorzaakt waarbij een vrouw onder de auto is gekomen. Hier heeft zij (zwaar) letsel bij opgelopen.

 

Bijstand door verkeersadvocaat Sander Arts

Sander, advocaat bij Singel Advocaten Breda, heeft verdachte bijgestaan in de strafzaak onder andere bij het politieverhoor. Uit het vervolgonderzoek is vervolgens gebleken dat onvoldoende is komen vast te staan dat cliënt schuld had aan het ongeval. Dit nadat een reconstructie heeft plaatsgevonden op het strand van Bloemendaal door poltitie in opdracht van het Openbaar Ministerie. De zaak is vervolgens geseponeerd wegens onvoldoende wettig en overtuigend bewijs wat aan een vrijspraak kan worden gelijk gesteld.

 

Schuld in het verkeersrecht (artikel 6)

Een verkeersongeval is een emotionele gebeurtenis en kan vaak grote gevolgen hebben voor wie het betreft. Zowel voor een slachtoffer met letsel, àls voor een verdachte. Het is dan belangrijk je te realiseren dat in het verkeersrecht niet elke (verkeers)fout of aanrijding voldoende is voor het verkeersmisdrijf, namelijk het veroorzaken van een verkeersongeval waardoor een persoon  zwaar letsel op loopt of zelfs is overleden. Dit hangt van diverze juridische aspecten en omstandigheden af. Bijstand van een strafrechtadvocaatin een zo vroeg mogelijk stadium, zo mogelijk al bij het politieverhoor, is dan ook verstandig ook om eventuele fouten in het opsporingsonderzoek te voorkomen. Sander heeft als advocaat veel ervaring met verkeerszaken en treedt voor klanten in heel Nederland op.

 

Persberichten over ongeval in landelijke media

Over deze zaak verschenen diverse berichten in de (landelijke) media

Artikel RTL-Nieuws

Artikel op NOS Nieuws

Artikel bij NH Nieuws

Bekijk meer van

Contact met advocaat

Een ervaren strafrechtadvocaat neemt gratis & zonder verplichtingen contact op

Advocaat verkeersongeval 2

Advocaat verkeersrecht

specialist verkeersrecht

mr. S. Arts (Sander) is meer dan 24 jaar advocaat. Hij treedt op bij de meervoudige strafkamer bij verkeersongevallen met dodelijke afloop en zwaar letsel. Hij trad voor veel cliënten op in landelijk bekende strafzaken.

Sander is informeel, maar direct. Hij begeleidt u op een betrokken maar vasthoudende manier door uw strafzaak heen.