Stalking of belaging

Stalking of belaging staat voor het stelselmatig inbreuk maken op de levenssfeer van iemand anders. Wordt u verdacht van stalking of belaging en heeft u daar een advocaat bij nodig? Het is verstandig om niet alleen voor de rechter te verschijnen, een advocaat zorgt voor de juiste juridische begeleiding. We kunnen u voorbereiden op wat u te wachten staat en hoe u zich daar het best toe kunt verhouden. Gevallen van stalking of belaging komen altijd voor de rechter. Direct contact met een ervaren advocaat? Neem contact met ons op, we gaan graag voor u aan de slag.

 

Stevige werkstraf of gevangenisstraf

We zorgen er als advocaat bij stalking of belaging allereerst voor dat we de processtukken voor u opvragen, aan de hand waarvan we ons een beeld vormen van de zaak. We gaan met u in gesprek over wat er precies gebeurd is en welke intenties u daarbij had. Houd er rekening mee dat stalking of belaging over het algemeen leiden tot een stevige werkstraf of zelfs een gevangenisstraf. De hoogte van de straf hangt af van zowel de mate van stalking of belaging als de duur daarvan. We hebben als stalking advocaat een uitgebreide ervaring met dergelijke zaken, waardoor we op basis van wat er is voorgevallen kunnen aangeven welke juridische strategie we met u kiezen.

 

Politierechter of Meervoudige Strafkamer

Gevallen van stalking of belaging komen bijna altijd voor de rechter. Het gaat in de meeste gevallen om de politierechter, bij hevige of langdurige stalking of belaging bestaat zelfs de kans dat u voor de Meervoudige Strafkamer dient te verschijnen.

 

Advocaat bij stalking

We zorgen er als advocaat bij stalking of belaging onder andere voor dat we nagaan of hier daadwerkelijk sprake van was. Is er bijvoorbeeld sprake van een stelselmatige belaging of gaat het slechts om een enkele keer? Er is juridisch gezien niet zo snel sprake van stalking, wat dat betreft dient er een stelselmatig karakter aan verbonden te zijn. Dit is iets waar we als advocaat voor u induiken, om na te gaan in hoeverre het slachtoffer kan spreken van daadwerkelijke stalking of belaging.

Was er sprake van uitlokking of een andere vorm van interactie? Indien er een reactie van de wederpartij bestaat zullen we pleiten voor vrijspraak. We doen dat als advocaat bij stalking regelmatig met succes, waardoor het van belang is in dergelijke zaken niet alleen op te treden. Ook zijn de reden voor stalking en de 'rol van het slachtoffer' van belang voor de strafmaat.

Benieuwd naar wat er mogelijk is wanneer er voor u een verdenking geldt van stalking of belaging? Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie, dan vertellen we u graag meer over hoe we u als advocaat van dienst kunnen zijn.

Wij hebben enkele gegevens nodig om contact op te nemen

Gratis vrijblijvend contact met een advocaat


Met het invullen van dit formulier accepteert u onze beperking van aansprakelijkheid en privacyregels.
Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld en versleuteld verzonden via SSL.
Het eerste gesprek is altijd geheel gratis en vrijblijvend.

Contact met advocaat

Een ervaren strafrechtadvocaat neemt gratis & zonder verplichtingen contact op

Ervaring van onze klanten

Gemiddelde score

★★★★★ ☆☆☆☆☆ (361 beoordelingen)
  • Als je een advocaat zoekt die echt verstand heeft wat hij of zij doet, is dit een aanrader ... Lees meer
    ★★★★★ ☆☆☆☆☆
    Blanquito 91
  • Supersnel geholpen duidelijke taal ... Lees meer
    ★★★★★ ☆☆☆☆☆
    Edgar M.

Actualiteit Belaging/Stalking

Auteur
Onderwerp
Berichten