Strafrechtadvocaat uitkeringsfraude

Uitkeringsfraude, bijstandsfraude, toeslagenfraude of steunfraude

Verdacht van uitkeringsfraude of bijstandsfraude en ineens onderwerp van een SIOD onderzoek? Wanneer de Sociale Inlichtingen en Opsporingsdienst (SIOD) een onderzoek naar u uitvoert is het verstandig om een advocaat in de arm te nemen. 

Uitkeringsfraude & Bijstandsfraude       

Onze specialisatie in fraude en oplichting helpt u op basis van expertise en uitgebreide ervaring een goed juridisch verweer te voeren. Is er wel sprake van fraude of is de strafeis veel te hoog in verhouding tot wat zich eigenlijk heeft voorgedaan? We vragen de processtukken voor u op en staan u bij in uw strafzaak. Verdacht van bijstandsfraude of uitkeringsfraude en daarvoor bijvoorbeeld een uitnodiging voor een TOM-zitting ontvangen? Neem direct contact op zodat we de mogelijkheden in uw fraude-zaak met u kunnen bespreken. 

 

Hoge straffen bij grote(re) bedragen

U kunt rekenen op een hoge strafeis van de officier van justitie, zeker bij bijstandsfraude en uitkeringsfraude waarbij het gaat om grotere bedragen (meer dan €10.000).  Vaak is er ook sprake zijn van een terugvordering van de ontvangen bedragen. Mogelijk dient u een boete te betalen aan de sociale dienst of krijgt u te maken met een aansluitende strafzaak. Dit maken bijstandsfraude en uitkeringsfraude zaken waarbij er sprake kan zijn van lsamenloop. Er komen een aantal zaken samen, waardoor het verstandig is om tijdig een advocaat in de arm te nemen op het moment dat er een verdenking van fraude of oplichting bestaat. Wij kunnen u ook bijstaan in uw terugvorderingsprocedure bij de uitkeringsinstantie. Mr. Jolanda Veldman, advocaat, houdt zich in het bijzonder ook met deze zaken bezig.

 

Is er sprake van fraude?

We zoeken als advocaat voor u uit of er wel sprake is (geweest) van fraude. Woonde u indertijd inderdaad samen met uw partner, heeft u wellicht gewoon het formulier verkeerd ingevuld of was er iets anders aan de hand? Er is niet in alle gevallen zomaar sprake van bijstandsfraude of uitkeringsfraude. Een SIOD onderzoek hoeft wat dat betreft niet altijd tot een veroordeling te leiden. We kennen de juridische betekenis van de verschillende vormen van fraude en kunnen aan de hand van de processtukken beoordelen of daar in uw geval sprake van is geweest.

 

Ondersteuning door een fraude-advocaat en SIOD-Onderzoek

We zorgen als fraude-advocaat voor een goede juridische ondersteuning. Bent u overvallen door het SIOD onderzoek en heeft u daardoor zaken bekend die u niet heeft gepleegd of voelde u zich geïntimideerd door de onderzoekers? Dat zijn belangrijke elementen die van invloed kunnen zijn op het verloop van de zaak en de uiteindelijke veroordeling die er mogelijk plaats zal vinden. Zowel tijdens een TOM-zitting als zitting voor de politierechter of zelfs de Meervoudige Strafkamer kunnen we u uitstekend bijstaan. Benieuwd of er inderdaad sprake was van misbruik van middelen of dat we als fraude-advocaat wat voor u kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact op voor een eerste kennismaking, gewoon gratis.

Wij hebben enkele gegevens nodig om contact op te nemen

Gratis vrijblijvend contact met een advocaat


Met het invullen van dit formulier accepteert u onze beperking van aansprakelijkheid en privacyregels.
Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld en versleuteld verzonden via SSL.
Het eerste gesprek is altijd geheel gratis en vrijblijvend.

Contact met advocaat

Een ervaren strafrechtadvocaat neemt gratis & zonder verplichtingen contact op

Ervaring van onze klanten

Gemiddelde score

★★★★★ ☆☆☆☆☆ (311 beoordelingen)
  • Super goede advocaten die ik aan iedereen zou aanbevelen! ... Lees meer
    ★★★★★ ☆☆☆☆☆
    Karima B.
  • Enorm veel gehad aan de bijstand van de advocaat ... Lees meer
    ★★★★★ ☆☆☆☆☆
    Darryl C

Nieuws uitkeringsfraude

Auteur
Onderwerp
Berichten