Veroorzaken gevaar op de weg

Verdenkt het openbaar ministerie u van het veroorzaken van gevaar op de weg? Heeft de politie u aan de kant gezet op basis van Artikel 5?

Houd er rekening mee dat dit zowel een geldboete, een werkstraf als een rij-ontzegging kan opleveren. Het is verstandig om direct een ervaren advocaat in te schakelen. Wij pakken jaarlijks verschillende verkeersdelicten op, waardoor we onder andere weten wat u bij het veroorzaken van gevaar op de weg boven het hoofd kan hangen. Neem vrijblijvend contact op voor een gratis eerste kennismaking.

Overtreding verschillende artikelen

Het veroorzaken van gevaar op de weg valt onder het Artikel 5 en kan verschillende straffen opleveren. In veel van de gevallen zal de officier van justitie u een uitnodiging voor een TOM-zitting toesturen. Dat betekent dat u buiten de rechter om een strafbeschikking krijgt voorgesteld. Wij kunnen die als advocaat voor u beoordelen en op basis daarvan adviseren of u deze het best kunt accepteren of ertegen in verzet kunt gaan. Ook kunt u een dagvaarding voor de politierechter ontvangen.

Daarnaast kunt u te maken krijgen met een Artikel 6 procedure bij het veroorzaken van letsel of een Artikel 8 procedure bij het rijden onder invloed. Uiteraard kunnen we u als advocaat bijstaan tijdens de verschillende zaken. We vragen de processtukken voor u op en gaan na hoe we de zaak juridisch het best voor u kunnen voeren.

Geldboete, werkstraf of rij-ontzegging

Het veroorzaken van gevaar op de weg leidt via een TOM-zitting over het algemeen tot een geldboete of een werkstraf, naast een rij-ontzegging. Dit laatste kan grote gevolgen hebben voor uw werk of sociale leven, waardoor het verstandig is om daar niet te lichtvoetig mee om te gaan. We kunnen u als advocaat goed bijstaan en ervoor zorgen dat u juridisch het onderste uit de kan haalt.

Risico op een strafblad na veroorzaken gevaar op de weg

Het veroorzaken van gevaar op de weg kan leiden tot een aantekening op uw strafblad, waardoor het verstandig is om hier een ervaren advocaat voor in te schakelen. Heeft u in de afgelopen 5 jaar al een werkstraf opgelegd gekregen? De Wet beperking taakstraffen kan dan zelfs aanleiding vormen om een gevangenisstraf tegen u te eisen. Het is verstandig om u bij te laten staan door een ervaren advocaat. Wordt u verdacht van het veroorzaken van gevaar op de weg? Neem dan vrijblijvend contact op, dan plannen we direct een gratis kennismaking met u in.
Meta

 

Wij hebben enkele gegevens nodig om contact op te nemen


Met het invullen van dit formulier accepteert u onze beperking van aansprakelijkheid en privacyregels.
Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld en versleuteld verzonden via SSL.
Het eerste gesprek is altijd geheel gratis en vrijblijvend.

Contact met advocaat

Een ervaren strafrechtadvocaat neemt gratis & zonder verplichtingen contact op

Ervaring van onze klanten

Gemiddelde score

★★★★★ ☆☆☆☆☆ (236 beoordelingen)
  • Ben zeer goed geholpen door Singel advocaten Breda ... Lees meer
    ★★★★★ ☆☆☆☆☆
    Umit Z.
  • Hij stelt je gerust, is recht door zee, en weet van aanpakken ... Lees meer
    ★★★★★ ☆☆☆☆☆
    Sylvia van D.

Actualiteiten

Auteur
Onderwerp