Bredanaar reed 10 jaar zonder rijbewijs omdat hij 22 keer zakte voor rijexamen

Bredanaar reed 10 jaar zonder rijbewijs omdat hij 22 keer zakte voor rijexamen

De rechtbank Breda heeft uitspraak gedaan in een zaak over veroorzaken van gevaar op de weg door te rijden zonder rijbewijs.

Bredanaar reed 10 jaar zonder rijbewijs omdat hij 22 keer zakte voor rijexamen

Een Bredanaar van 33 jaar werd vorig jaar november voor de zoveelste keer aangehouden omdat hij reed zonder rijbewijs. Hij bleek al tien jaar zonder rijbewijs en verzekering te rijden. De reden voor verdachte om zonder rijbewijs te rijden was omdat hij maar liefst 22 keer zakte voor zijn rijexamen.

De Officier van Justitie zegt tijdens de zitting bij de rechtbank in Breda dat verdachte overal het lak aan heeft. Hij heeft al vijftien keer een bekeuring gekregen voor het rijden zonder rijbewijs en werd al tien keer veroordeeld door de rechtbank. Verdachte brengt mensen in gevaar.

Verdachte is zelf niet aanwezig tijdens de zitting. Zijn strafrechtadvocaat is wel aanwezig bij de zitting in Breda. Volgens de strafrecht advocaat in Breda ging het dit keer om een noodgeval. Verdachte zijn zoontje was gevallen op school. Helaas gaat de rechter hier niet in mee. Naast de man zat een vriend die wel over een geldig rijbewijs beschikte. De rechtbank in Breda noemt het dan ook onbegrijpelijk dat de man dan toch zelf weer ging rijden. Ook heeft verdachte de politie uitgescholden met de woorden ‘kankerhoer’ en ‘hoerenzonen’. Dit wordt hem zeer kwalijk genomen.

De rechtbank gaat daarom mee in de eis van de Officier van Justitie en veroordeeld de man tot een gevangenisstraf van twee maanden en een geldboete van 250 euro voor het uitschelden van politie.

 

Vrijblijvend contact ervaren strafrechtadvocaat Breda rijden zonder rijbewijs 

Nu is bovenstaande zaak een extreem geval, maar voor rijden zonder geldig rijbewijs kunt u dus wel degelijk een gevangenisstraf opgelegd krijgen, al dan niet voorwaardelijk. Als strafrecht advocaat in Breda staan wij regelmatig cliënten bij die vervolgd worden voor het rijden zonder rijbewijs. Vaak kunnen wij een hoge straf voorkomen. Als u vervolgd wordt voor rijden zonder rijbewijs, neemt u dan vrijblijvend contact op met een ervaren advocaat in Breda! 

Geschreven door

Op

Bekijk meer van

Contact met advocaat

Een ervaren strafrechtadvocaat neemt gratis & zonder verplichtingen contact op