Valsheid in geschrift

Het vervalsen van documenten met als oogmerk deze echt en onvervalst te gebruiken kan behoorlijke straffen opleveren.

Het gaat in veel gevallen niet zomaar om een geldboete, u dient dan rekening te houden met een (forse) werkstraf of zelfs een gevangenisstraf. Het is daarom verstandig om een ervaren advocaat in te schakelen. Advocaat nodig vanwege een verdenking tot valsheid in geschrift? Neem dan direct contact op voor een vrijblijvende kennismaking.

 

Werkstraf bij valsheid in geschrift

Valsheid in geschrift levert in de meeste gevallen een eis tot werkstraf op. Heeft u een uitnodiging ontvangen van de officier van justitie voor een TOM-zitting? Houd er rekening mee dat u daar een strafbeschikking kunt accepteren, die net zo goed tot een strafblad kan leiden als een uitspraak door de rechter. Het is daarom verstandig om ook bij een TOM-zitting vanwege valsheid in geschrift gebruik te maken van een ervaren advocaat. Wij zorgen ervoor dat we de processtukken doornemen en tijdens de zaak het verweer voor u voeren, zodat u juridisch zo sterk mogelijk staat.

 

Type vervalsing en de straf

Het is onder andere het type vervalsing waar het openbaar ministerie u van verdenkt dat bepaalt wat de strafeis zal zijn. Heeft u een verkeerde handtekening gezet of een verkeerde naam gebruikt? Heeft u gehandeld uit een noodsituatie? Onder andere het vervalsen van een loonstrookje kan leiden tot flinke werkstraffen, net als het vervalsen van een notariële akte. Bovendien dient u rekening te houden met de Wet beperking taakstraffen. Heeft u in de afgelopen 5 jaar al eens een taakstraf opgelegd gekregen? Dan bestaat er een aanzienlijk risico dat de officier van justitie deze keer een gevangenisstraf zal eisen, waardoor de ondersteuning door een advocaat haast onmisbaar is.

 

Advocaat bij valsheid in geschrift

Een zaak met betrekking tot valsheid in geschrift vraagt in bijna alle gevallen om een goede advocaat, het is verstandig om zo spoedig mogelijk contact met ons op te nemen. Wij gaan voor u na wat er daadwerkelijk aan de hand is en welke mogelijkheden er juridisch bestaan om de straf te beperken. We kunnen u bijvoorbeeld helpen de (stevige) werkstraf te beperken op het moment dat de officier dit eist als het gevolg van het vervalsen van een loonstrook of contract. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie en een gratis kennismaking, waarin we u als advocaat uitleggen wat er mogelijk is.

Wij hebben enkele gegevens nodig om contact op te nemen

Gratis vrijblijvend contact met een advocaat


Met het invullen van dit formulier accepteert u onze beperking van aansprakelijkheid en privacyregels.
Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld en versleuteld verzonden via SSL.
Het eerste gesprek is altijd geheel gratis en vrijblijvend.

Contact met advocaat

Een ervaren strafrechtadvocaat neemt gratis & zonder verplichtingen contact op

Ervaring van onze clienten

Gemiddelde score

★★★★★ ☆☆☆☆☆ (361 beoordelingen)
  • Als je een advocaat zoekt die echt verstand heeft wat hij of zij doet, is dit een aanrader ... Lees meer
    ★★★★★ ☆☆☆☆☆
    Blanquito 91
  • Supersnel geholpen duidelijke taal ... Lees meer
    ★★★★★ ☆☆☆☆☆
    Edgar M.

Actualiteiten

Auteur
Onderwerp
Berichten