Rijden onder invloed van alcohol of drugs

Gepakt voor den onder invloed van alcohol? Het is verstandig om een advocaat in te schakelen

Wij zorgen ervoor dat we de processtukken voor u opvragen en u tijdens de zaak bijstaan. Staat uw baan op het spel of zal u waarschijnlijk een traject bij het CBR moeten volgen? In veel gevallen leidt het rijden onder invloed van alcohol tot een alcoholslot of onderzoek naar de rijgeschiktheid. U dient rekening te houden met hoge geldboetes, een flinke rij-ontzegging en bijvoorbeeld een werk- of gevangenisstraf wanneer het u al meerdere keren is overkomen. Advocaat nodig na het rijden onder invloed? Neem contact met ons op, we gaan graag voor u aan de slag.

Rijden onder invloed van alcohol of drugs

Als u wordt verdacht van het rijden onder invloed heeft u waarschijnlijk een ademanalyse moeten afleggen op het politiebureau, nadat u op straat heeft geblazen in een alcoholpijpje. Dit noemen we de 'voorlopige ademanalyse'. Uit dit onderzoek blijkt hoeveel u heeft gedronken. Aan de hand van het promillage zal de officier van justitie bepalen wat er met de strafzaak moet gebeuren.

Mogelijk is in geval van een verdenking van drugsgebruik een speekselmonster of bloedmonster afgenomen, wat vervolgens aan een laboratorium wordt gestuurd. Dit kan enige tijd duren. Van de uitslag ontvangt u dan een brief met de uitslag. U heeft het recht hier een tegenonderzoek voor uw rekening te laten uitvoeren als u het met de uitslag niet eens bent.

 

Advocaat voor rijden onder invloed 

Het is verstandig om een ervaren advocaat in te schakelen bij het rijden onder invloed of dronken rijden.. De kans is aanwezig dat de officier van justitie u zal uitnodigen voor een OM-zitting of om-hoorgesprek. Dit betekent dat de officier u een strafbeschikking voorstelt. U kunt dan aangeven of u die wilt accepteren om de zaak af te doen, of dat de zaak moet worden voorgelegd aan de politierechter met een dagvaarding. Ook kan u na het politieverhoor mogelijk direct een dagvaarding voor de strafrechter ontvangen.

Wij kunnen u bijstaan tijdens het om hoorgesprek en ter voorbereiding daarop, zodat de straf voor het rijden onder invloed van alcohol niet te hoog uit zal vallen. Wij kennen de richtlijnen en gebruiken als verkeersrecht advocaat en kunnen dan ook beoordelen of het voorstel niet te hoog is en u bij de rechter een goede kans maakt op een lagere straf. Wij maken regelmatig mee dat dit het geval is! 

 

Hoge geldboete of flinke rij-ontzegging

In veel van de gevallen zal de officier van justitie een hoge geldboete of een flinke rij-ontzegging voorstellen, op het moment dat u wordt gepakt voor het rijden onder invloed. We kunnen het voorstel tot de strafbeschikking voor u beoordelen en u als advocaat adviseren om de straf te accepteren of daar aan de andere kant juist tegen in verzet (bezwaar) te komen. Ook bij de politierechter staan wij u dan vervolgens als advocaat bij. Bij de rechter kunnen wij u bijstaan en u adviseren wat u het beste kunt doen om uw rijbewijs te behouden als u dat bijvoorbeeld voor uw werk nodig heeft. Ook voorkomen wij te hoge (werkstraffen) en begeleiden u door dit soms lastige proces heen.

 

Recidive of herhaling leidt tot werk- en gevangenisstraffen

Bent u al eerder gepakt voor het rijden onder invloed en is het u opnieuw overkomen? U kent dan wellicht het traject bij het CBR. Houd er rekening mee dat de officier van justitie in dit geval een werkstraf of zelfs een gevangenisstraf kan eisen. Vanwege de Wet beperking taakstraffen is er een gevangenisstraf mogelijk indien u in de afgelopen 5 jaar al een werkstraf opgelegd heeft gekregen. Bij rijden onder invloed van drugs, zeker bij zogenaamd 'combigebruikt' (gebruik van drugs én alcohol) worden forse werkstraffen geëist.

Het is verstandig bij rijden onder invloed van alcohol direct een ervaren verkeersadvocaat in te schakelen. Dit kan gratis en vrijblijven door het formulier hieronder in te vullen.
 

Beoordeling van eerdere klanten

Gemiddelde score

★★★★★ ☆☆☆☆☆ (361 beoordelingen)
 • Als je een advocaat zoekt die echt verstand heeft wat hij of zij doet, is dit een aanrader ... Lees meer
  ★★★★★ ☆☆☆☆☆
  Blanquito 91
 • Supersnel geholpen duidelijke taal ... Lees meer
  ★★★★★ ☆☆☆☆☆
  Edgar M.

Rijden onder invloed alcohol of drugs

Singel Advocaten legt uit: Rijden onder invloed

mr. Jolanda Veldman over rijden onder invloed

Actualiteiten

Auteur
Onderwerp
Berichten
 • Dronken man rijdt bejaarde dood

  Dronken man rijdt bejaarde dood

  Op 28 maart jongstleden eiste het Openbaar Ministerie een half jaar cel tijdens de zitting bij de rechtbank Breda tegen een man die onder invloed een bejaarde fietser doodreed.

Wij hebben enkele gegevens nodig om contact op te nemen

Gratis vrijblijvend contact met een advocaat


Met het invullen van dit formulier accepteert u onze beperking van aansprakelijkheid en privacyregels.
Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld en versleuteld verzonden via SSL.
Het eerste gesprek is altijd geheel gratis en vrijblijvend.