Ervaren Advocaat voor mishandeling

Verdacht van mishandeling? Was er sprake van een onopzettelijke situatie of ging het slechts om een enkele klap terwijl u van meer verdacht wordt?

Het is verstandig om een goede advocaat in te schakelen, met ervaring op het gebied van geweldpleging en mishandeling. Wij kunnen u daar uitstekend mee van dienst zijn, bijvoorbeeld om aan te tonen dat er sprake was van noodweer. Benieuwd naar de mogelijkheden of gewoon eens gratis kennismaken? Neem contact op voor ondersteuning bij de verdenking van mishandeling, we vragen als advocaat de processtukken op en staan u bij tijdens de strafzaak in de rechtszaal.

Lastig juridisch verweer bij noodweer

Juridisch onderscheiden we verschillende vormen van mishandeling. Het gaat in ieder geval altijd om het opzettelijk toebrengen van pijn of letsel aan iemand anders. Een enkele klap vormt daarmee mishandeling, maar dat geldt uiteraard ook voor zwaar letsel door eenvoudige mishandeling. Aan de hand van de processtukken kunnen we u aangeven waar in juridische zin sprake van is, om op basis daarvan een goed verweer te voeren. Is er sprake van zwaar letsel door eenvoudige mishandeling of wordt u daarvan verdacht? Houd er rekening mee dat de Officier van Justitie een forse werkstraf of zelfs een gevangenisstraf zal eisen. Met name wanneer u de afgelopen 5 jaar al eens een werkstraf opgelegd heeft gekregen kunt u in het kader van de Wet beperking taakstraffen rekenen op de eis tot een gevangenisstraf.

 

Zelfverdediging mishandeling of noodweer

Was er sprake van noodweer, een vorm van zelfverdediging? Heeft u slechts proportioneel geweld toegepast om u te kunnen verdedigen en was dat in verhouding tot het risico dat u op dat moment liep? Dat is een juridisch complex verweer; er dient sprake te zijn van een aantal specifieke omstandigheden. Wij kunnen daar als ervaren mishandeling advocaten voor u induiken en het verweer op de juiste manier voorbereiden. Wij hebben kennis van de rechtspraktijk en weten wat wij en u moeten aanvoeren. Dit levert een goed juridisch verweer op, waarmee we bijvoorbeeld de mogelijkheid hebben aan te sturen op strafvermindering of zelfs ontslag van rechtsvervolging, een vorm van vrijspraak.

 

Ervaren advocaat voor strafvermindering

We richten ons als ervaren mishandeling advocaten niet alleen op vrijspraak maar ook op strafvermindering. Een enkele klap leidt veelal tot een boete, zwaar letsel bij eenvoudige mishandeling kan een forse werkstraf of gevangenisstraf opleveren, ook tijdens een TOM-zitting. Wij zorgen er als ervaren advocaten voor dat we de situatie goed doorgronden en op basis daarvan voor een degelijk juridisch verweer zorgen. Een goede advocaat is haast onmisbaar bij dergelijke zaken, neem vrijblijvend contact op om gewoon eens kennis te maken en na te gaan wat we voor u kunnen betekenen.
 

Wij hebben enkele gegevens nodig om contact op te nemen

Gratis vrijblijvend contact met een advocaat


Met het invullen van dit formulier accepteert u onze beperking van aansprakelijkheid en privacyregels.
Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld en versleuteld verzonden via SSL.
Het eerste gesprek is altijd geheel gratis en vrijblijvend.

Actualiteit mishandeling

Auteur
Onderwerp
Berichten

Contact met advocaat

Een ervaren strafrechtadvocaat neemt gratis & zonder verplichtingen contact op

Ervaring van onze klanten

Gemiddelde score

★★★★★ ☆☆☆☆☆ (311 beoordelingen)
  • Super goede advocaten die ik aan iedereen zou aanbevelen! ... Lees meer
    ★★★★★ ☆☆☆☆☆
    Karima B.
  • Enorm veel gehad aan de bijstand van de advocaat ... Lees meer
    ★★★★★ ☆☆☆☆☆
    Darryl C