Diefstal met braak (inbraak)

Wordt u verdacht van diefstal met braak en dient u zich daarvoor te verantwoorden bij de politierechter of de Meervoudige Strafkamer?

Diefstal met braak (inbraak)         

Er is eigenlijk altijd sprake van een geëiste gevangenisstraf, waardoor het van belang is om hiervoor een ervaren advocaat in te schakelen. We beschikken over een uitgebreide ervaring met diefstal zaken, zodat we u goed kunnen bijstaan. We vragen de processtukken voor u op en zullen u bijstaan tijdens de strafzaak. Neem bij een verdenking van diefstal met braak direct contact met ons op, al was het maar om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken.

 

Braak als strafverhogende omstandigheid

Braak of inbraak geldt als een strafverhogende omstandigheid wanneer er sprake is van diefstal, vandaar dat er in bijna alle gevallen sprake is van een geëiste gevangenisstraf. Houd er bovendien rekening mee dat inbraak een breed begrip vormt, hierbij hoeft er niet altijd sprake te zijn van braak. We spreken van braak op het moment dat u bijvoorbeeld een breekijzer benut om u ergens toegang tot te verschaffen waar u niet dient te komen. Gebruikt u een keycard die u niet toebehoort om op die manier met een sleutel toegang te krijgen tot een ruimte waar u niet mag komen en steelt u daar iets? Dan is er sprake van diefstal met valse sleuten, waardoor de Officier van Justitie een relatief hoge straf zal eisen.

De Officier van Justitie kan besluiten u een TOM-zitting voor te stellen, waarbij er sprake is van een voorgestelde transactie die u kunt accepteren of waartegen u verzet kunt opstellen. We kunnen u hier goed in bijstaan, de acceptatie van een transactie leidt namelijk net als een uitspraak door de politierechter of Meervoudige Strafkamer tot een strafblad.

 

Politierechter of Meervoudige Strafkamer

Leidt de verdenking van diefstal met braak tot een gang tot de politierechter of dient u vanwege de ernst van de zaak zelfs voor de Meervoudige Strafkamer te verschijnen? In de beide gevallen is het verstandig om een ervaren advocaat in te schakelen, vooral bij de Meervoudige Strafkamer kan de juridische materie behoorlijk complex worden. Was er sprake van bepaalde omstandigheden waarom u een inbraak heeft gepleegd of is er sprake van een valse beschuldiging? Wij nemen de processtukken voor u door en zorgen voor een degelijk verweer tijdens de zaak zelf. Het loont eigenlijk altijd om bij de verdenking van diefstal met braak een ervaren advocaat in de arm te nemen, neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Wij hebben enkele gegevens nodig om contact op te nemen

Gratis vrijblijvend contact met een advocaat


Met het invullen van dit formulier accepteert u onze beperking van aansprakelijkheid en privacyregels.
Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld en versleuteld verzonden via SSL.
Het eerste gesprek is altijd geheel gratis en vrijblijvend.

Contact met advocaat

Een ervaren strafrechtadvocaat neemt gratis & zonder verplichtingen contact op

Ervaring van onze klanten

Gemiddelde score

★★★★★ ☆☆☆☆☆ (311 beoordelingen)
  • Super goede advocaten die ik aan iedereen zou aanbevelen! ... Lees meer
    ★★★★★ ☆☆☆☆☆
    Karima B.
  • Enorm veel gehad aan de bijstand van de advocaat ... Lees meer
    ★★★★★ ☆☆☆☆☆
    Darryl C

Actualiteit Diefstal met Braak

Auteur
Onderwerp
Berichten