Werkstraf voor verduistering zorgverlener Almelo; beroep ingesteld

Werkstraf voor hulpverleenster Almelo: hoger beroep ingesteld

De rechtbank in Almelo heeft onze cliënt veroordeeld voor verduistering tot een werkstraf van 80 uur. Er is hoger beroep ingesteld tegen deze uitspraak, ook omdat het recht niet goed is nageleefd.

Verdachte en cliënte van ons kantoor, werd verdacht van verduistering van een bedrag van 28.000 euro. Dit bedrag zou zijn hebben ontvreemd, terwijl zij hem heeft geholpen met zijn financiële gang van zaken en het beheer van zijn financiën.

 

Ten onrechte veroordeling en straf voor verduistering

De politierechter heeft ten onrechte (en in strijd met de wet) geweigerd een meegebrachte getuige ter zitting te horen, om hiermee haar onschuld te kunnen aantonen. Bovendien miskent de politierechter in het vonnis naar mening van de verdediging dat het niet aan een verdachte is om diens onschuld aan te tonen, maar aan het openbaar ministerie om diens schuld aan te tonen.

Cliënte heeft de uitgaven waar het om gaat ten behoeve van aangever gedaan danwel met diens instemming. De politierechter is hier ten onrechte aan voorbij gegaan, terwijl er niet eens nader onderzoek is gedaan naar de betreffende uitgaven (onder andere bij winkels) die met aangever aanwezig zijn gedaan danwel te zijner behoeve. Ook gaat de politierechter ten onrechte voorbij aan tegenstrijdigheden in de aangiften.

In de media verscheen hierover een artikel in het AD / Tubantia  (ook aan zijkant te vinden).

 

Hoger beroep tegen vonnis Politierechter Almelo

Hoger beroep is dan ook ingesteld tegen dit onjuiste vonnis van de politirechter en in hoger beroep zullen nadere getuigen worden gehoord. Ook in hoger beroep zal mr. Sander Arts, ervaren strafadvocaat, voor cliënte optreden bij het Gerechtshof in Arnhem.

Bekijk meer van

Contact met advocaat

Een ervaren strafrechtadvocaat neemt gratis & zonder verplichtingen contact op

Contactformulier advocaat bij verduistering

Direct gratis vrijblijvend contact met advocaat Sander Arts


Met het invullen van dit formulier accepteert u onze beperking van aansprakelijkheid en privacyregels.
Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld en versleuteld verzonden via SSL.
Het eerste gesprek is altijd geheel gratis en vrijblijvend.