Uitkering bijstand afgewezen? Pro deo advocaat op uw zaak!

Bij uitkeringsfraude of fouten bij de aanvraag kan uw bijstandsuitkering worden teruggevorderd. Ook kan uw uitkering worden afgewezen als u een aanvraag heeft ingediend. Dit is niet altijd terecht! het is dan verstandig een ervaren advocaat in te schakelen om samen met u bezwaar in te dienen bij de sociale dienst of zo nodig beroep in te stellen bij de rechtbak

Bijstand afgewezen

In Nederland heeft iedereen recht op een minimum inkomen om van te kunnen leven. Als u dit niet heeft kunt u een bijstandsuitkering aanvragen. De gemeente toetst dan of u hiervoor in aanmerking komt. Ook moet u voldoen aan een aantal verplichtingen, zoals re-integratieplicht (zoeken naar werk) en het aanleveren van voldoende gegevens over uw inkomen en vermogen (informatieplicht). Ook kan het zijn dat u volgens de sociale dienst samenwoont, terwijl u zèlf van mening bent dat dit níet het geval is.

Als uw uitkering wordt afgewezen kunt u hiertegen bezwaar instellen. Hiervoor geldt een wettelijke termijn. Het is verstandig hiervoor direct een advocaat in te schakelen, om dit bezwaar samen op te stellen. Het is ingewikkelde wetgeving en zo voorkomt u dat er fouten worden gemaakt in uw bezwaar. 

Klik hier voor gratis contact met een uitkering advocaat voor advies en bezwaar

 

Advocaat bijstandsuitkering

De advocaat helpt u bij het indienen van bezwaar bij uw gemeente (bezwaarschrift) en adviseert u wat u het beste kunt doen. Dit ook om te voorkomen dat u zaken verkeerd opschrijft wat later tegen u kan worden gebruikt, bijvoorbeeld bij een beroep bij de rechtbank.

Waarschijnlijk heeft u recht op een gratis pro deo advocaat voor het bezwaar tegen de afwijzing van uw uitkering. Voor een eventuele eigen bijdrage kunt u mogelijk bijzondere bijstand aanvragen.

Als u het contactformulier invult neemt een ervaren advocaat gratis en vrijblijvend contact met u op om uw zaak en pro deo met u te bespreken. Heel eenvoudig!

 

DUO advocaat

Bij een studiefinanciering wordt de uitkering verstrekt door het DUO, de Dienst Uitvoering Onderwijs. Deze moet u mogelijk terugbetalen omdat volgens het DUO bijvoorbeeld sprake is van thuiswonen in plaats van uitwonend zijn. Onze advocaat heeft ervaring met DUO zaken en kan u helpen met het maken van bezwaar tegen een terugbetaling.

 

Terugvordering bijstand bij fraude

Ook is het mogelijk dat de sociale dienst zegt dat u zich aan fraude heeft schuldig gemaakt. Het niet opgeven van de juiste informatie is namelijk strafbaar. Ook kan men zeggen dat door het onjuist invullen van de formulieren u zich schuldig heeft gemaakt aan valsheid in geschrift. Er kan dan een onderzoek worden ingesteld door de sociale dienst (SIOD) en politie. Dit voor een verhaalsonderzoek (voor terugbetalen of terugvordering bijstandsuitkering) óf zelfs een strafzaak. Mogelijk wordt u zelfs verhoord door politie en als verdachte aangemerkt!

Ook in dit geval is het belangrijk direct hulp in te roepen van een ervaren advocaat om u bij te staan. Onze sociaal advocaat heeft ook veel ervaring in strafzaken zodat u ook direct advies kunt krijgen over de gevolgen in uw strafzaak. Zo nodig staat zij u al bij het verhoor door de politie bij. Let op: Een verklaring die u nu aflegt kunt u later níet zomaar herroepen, wat tot een straf door een rechter, strafblad kan leiden náást en terugbetaling van uw bijstandsuitkering.

Advocaat Jolanda Uitkering

Afgewezen uitkering

Advocaat sociaal recht

mr. J.M. Veldman heeft als  advocaat ervaring met uitkeringszaken, zoals DUO zaken en een afgewezen bijstandsuitkering. 

Haar klanten vinden haar meelevend maar ook stevig in haar aanpak van uw zaak!

Wij helpen u met uw pro deo aanvraag

Wij informeren u altijd over uw recht op gratis Pro Deo rechtshulp en  regelen de aanvraag. Wij nemen u graag zorgen uit handen. Ook als u vragen heeft, beantwoorden wij die graag!

Mocht u (net) niet in aanmerking komen voor een gratis advocaat of pro deo advocaat, dan hanteren wij een laag (concurrend) tarief, waarbij wij vaak een vaste prijs afspraak maken. Zo bent u goedkoper uit en weet u van te voren waar u aan toe bent. Een goedkope Strafrechtadvocaat is zo voor iedereen bereikbaar!

Contact advocaat afgewezen uitkering

Direct gratis vrijblijvend contact met advocaat Jolanda Veldman


Met het invullen van dit formulier accepteert u onze beperking van aansprakelijkheid en privacyregels.
Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld en versleuteld verzonden via SSL.
Het eerste gesprek is altijd geheel gratis en vrijblijvend.