Kosten verkeersrecht advocaat bij verkeersongeval: betaald door de rechtsbijstandsverzekering

Vergoeding advocaat bij verkeerszaak

Als u te maken krijgt als verdachte met een strafzaak in het verkeer, kunt u een een advocaat inschakelen op uw rechtsbijstandsverzekering.  Vaak wordt dekking gegeven voor het veroorzaken van een verkeersongeval door schuld. Wíst u dat u dan vrije advocaatkeuze heeft? Mr. Sander Arts, advocaat verkeers-recht treedt dan ook regelmatig op als strafrechtspecialist voor cliënten, waarbij de kosten door de rechtsbijstandsverzekerig wordt betaald. Dit is een wettelijke verplichting door uw verzekering.

Uw rechtsbijstandsverzekering geeft waarschijnlijk géén dekking voor misdrijven, dus strafbare feiten. Dit geldt vaak níet voor verkeersfeiten, zoals het veroorzaken van een dodelijk verkeersongeluk door uw schuld. Ook het veroorzaken van een verkeersongeval met zwaar lichamelijk letsel (of letsel dat een verhindering in de dagelijkse bezigheden inhoudt) valt vaak wél onder de rechtsbijstandsverzekering. Als u contact met ons opneemt zullen we dit met u bespreken én bekijken hoe u dit het beste bij uw verzekering kunt regelen en aanmelden. Als u onder uw autoverzekering (dus niet een rechtsbijstandsverzekering) een module 'rechtsbijstand' heeft meeverzekerd, geldt hetzelfde hiervoor. 

 

Vrije advocaatkeuze bij strafzaak verkeersongeval

U heeft namelijk vaak het recht op zogenaamde vrije advocaatkeuze, zeker als u moet voorkomen bij de meervoudige strafkamer of van een ernstig strafbaar feit wordt verdacht.

Wij hebben als advocaat mét diverse cliënten de ervaring dat verzekeringsmaatschappijen u graag zelf (intern) helpen. U krijgt dat vaak niet eens een advocaat op uw zaak, maar een interne jurist. En àls u al een advocaat krijgt toegewezen, is dat zeker níet altijd de beste keuze. Zèlfs als de zaak via de rechtsbijstands verzekering wordt uitbesteed, kan dit inhouden dat u niet de beste dienstverlening krijgt. Zo is de advocaat via het 'netwerk' van de rechtsbijstandsverzekering bepaald en wordt deze voor de 'uitbesteding' vaak maar beperkt betaald door de verzekeraar, door een vast (laag) bedrag. En klachten over de advocaat kunt u niet zomaar kwijt bij de verzekering, die dekking hiervoor namelijk uitsluit! Ook kan het vaak lang duren wordt uitbesteed, omdat men eerst zelf 'probeert' de zaak intern af te handelen mogelijk om kosten te besparen.

Het is echter belangrijk om zo snel mogelijk de processtukken op te vragen en de verdediging op te zetten, bijvoorbeeld door het regelen van een deskundigenonderzoek of andere onderzoekswensen in uw strafzaak. Dit ook om te voorkomen dat bewijs verloren gaat of uw positie in de strafzaak slechter wordt, zoals bijvoorbeeld door het niet tijdig afleggen van een goede verklaring bij een politieverhoor. Mogelijk kunt u hiermee zelfs een zware strafzaak voorkomen, door het laten seponeren van de strafzaak.

 

Verkeersadvocaat van Singel Advocaten regelt de uitbesteding samen met u

Als verkeersrecht advocaat bespreken wij graag met u uw rechten die u heeft, ook op grond van uw rechtbijstandsverzekering. Wij regelen samen met u de uitbesteding aan een ervaren verkeersrechtadvocaat. Zo wordt uw advocaat door uw verzekering behoorlijk betaald en krijgt ú ook de nodige ondersteuning in uw strafzaak waar u recht op heeft. En die vaak hard nodig is in een emotionele strafzaak waar u tegenover het Openbaar Ministerie komt te staan, met vaak onuitputtelijke middelen om u te vervolgen.

Als u het contactformulier invult bespreken wij graag uw situatie met en de mogelijkheden voor betaling door uw rechtsbijstandsverzekering. 

Advocaat verkeersongeval 2

Verkeersrecht advocaat

specialist verkeersrecht

mr. S. Arts (Sander) is meer dan 24 jaar advocaat. Hij treedt op bij de meervoudige strafkamer bij verkeersongevallen met dodelijke afloop en zwaar letsel. Hij trad voor veel cliënten op in landelijk bekende strafzaken.

Sander is informeel, maar direct. Hij begeleidt u op een betrokken maar vasthoudende manier door uw strafzaak heen.

Beoordeling verkeersrechtadvocaat

Gemiddelde score

★★★★★ ☆☆☆☆☆ (233 beoordelingen)
  • Als je een advocaat zoekt die echt verstand heeft wat hij of zij doet, is dit een aanrader ... Lees meer
    ★★★★★ ☆☆☆☆☆
    Blanquito 91
  • Supersnel geholpen duidelijke taal ... Lees meer
    ★★★★★ ☆☆☆☆☆
    Edgar M.

Contactformulier verkeersrechtadvocaat


Met het invullen van dit formulier accepteert u onze beperking van aansprakelijkheid en privacyregels.
Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld en versleuteld verzonden via SSL.
Het eerste gesprek is altijd geheel gratis en vrijblijvend.