Klaagschrift of bezwaarschrift indienen tegen invordering rijbewijs

Het indienen van een bezwaarschrift na ingevorderd rijbewijs

Rijbewijs ingevorderd door politie? Heeft de officier van justitie bepaald dat uw rijbewijs voorlopig wordt ingehouden? Als ervaren verkeersrecht advocaat kunnen wij u helpen bij invordering van uw rijbewijs. Wij ondersteunen u in dit traject en dienen zo nodig een klaagschrift of bezwaarschrift in tegen inbeslagname.

Invordering van uw rijbewijs

Als u heeft gereden onder invloed van alcohol of drugs of veel te hard heeft gereden, kan uw rijbewijs worden ingevorderd door politie. De politie stuurt uw rijbewijs dan op naar de Officier van Justitie werkzaam bij het Openbaar Ministerie. Hij of zij zal dan bepalen of u het rijbewijs voorlopig terugkrijgt, vooruitlopende op een strafzaak bij bijvoorbeeld de politierechter of een om hoorgesprek

 

10 dagen termijn

De officier van justitie moet dit binnen tien dagen beslissen. Als dat niet gebeurd moet u uw rijbewijs terugkrijgen. Als u het rijbewijs hard nodig heeft, bijvoorbeeld voor uw werk, kan het verstandig zijn om alvast een brief te sturen aan de officier van justitie. Wij begeleiden u daar graag bij en kunnen uw wat tips geven hoe u dit het beste kunt aanpakken. 

 

Bezwaarschrift of klaagschrift indienen bij ingevorderd rijbewijs

Mocht u het rijbewijs niet terugkrijgen of niets meer horen, dan is het verstandig dat wij voor u een klaagschrift opstellen en indienen bij de rechtbank. De rechter zal dan in een korte zitting, ook wel raadkamerzitting genoemd, beoordelen of u het rijbewijs voorlopig terugkrijgt. Wij kennen de wetgeving en richtlijnen goed en kunnen u dan als verkeersrecht advocaat begeleiden tijdens de zitting en aangeven wat u het beste kunt zeggen en doen. Het is goed te weten dat de officier van justitie vaak andere ideeën heeft van de op te leggen straf en eigen richtlijnen hanteert die vaak strenger zijn dan die van een strafrechter. Het is dan ook verstandig u niet zomaar neer te leggen bij een invordering van uw rijbewijs na een brief van de officier van justitie maar ons dat als advocaat te laten beoordelen.

 

Verkeersrecht advocaat voor klaagschrift of strafzitting

WIj staan veel mensen bij in verkeerszaken, ook bij het indienen van bezwaarschriften tegen invordering van het rijbewijs. Wij werken als ervaren advocaat landelijk en vaak ook pro deo. Ook kunnen wij onze klanten bijstaan in het vervolgtraject, zoals een zitting bij politierechter of om-hoorgesprek.

Als u het formulier invult nemen wij gratis en vrijblijvend contact met u op

Ervaringen van klanten

Gemiddelde score

★★★★★ ☆☆☆☆☆ (314 beoordelingen)
  • Zijn expertise in vuurwerk spreekt vele talen ... Lees meer
    ★★★★★ ☆☆☆☆☆
    Loet W
  • Ik voelde me van A tot Z begeleid ... Lees meer
    ★★★★★ ☆☆☆☆☆
    J E.

Rijbewijs ingevorderd bezwaarschrift indienen

Singel Advocaten legt uit: rijbewijs ingevorderd. Wat nu?

Advocaat mr. Sander Arts over invordering van het rijbewijs

Contactformulier verkeersrechtadvocaat


Met het invullen van dit formulier accepteert u onze beperking van aansprakelijkheid en privacyregels.
Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld en versleuteld verzonden via SSL.
Het eerste gesprek is altijd geheel gratis en vrijblijvend.