Advocaat zware mishandeling

Geldt er een verdenking van zware mishandeling of poging daartoe op u? Schakel direct een ervaren advocaat in, ook wanneer u een uitnodiging heeft ontvangen voor een TOM-zitting.

Zware mishandeling & poging    

De officier van justitie kan u daartoe uitnodigen om via een transactie tot een strafbeschikking te komen. Houd er echter rekening mee dat het accepteren hiervan belangrijke gevolgen kan hebben. Een strafbeschikking via een TOM-zitting leidt net zo goed tot een strafblad. Het aanvaarden van een strafbeschikking voor zware mishandeling leidt bovendien tot het aanrekenen van opzet, waardoor er mogelijk sprake is van een hogere straf dan nodig. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of een gratis kennismaking, al was het maar om na te gaan wat er in uw situatie mogelijk is.

 

Poging tot zware mishandeling

Er is sprake van zware mishandeling wanneer de ernst van de mishandeling daar aanleiding voor geeft. Houd er rekening mee dat zware mishandeling iets anders is dan (eenvoudige) mishandeling met zwaar letsel tot gevolg. Er is sprake van zware mishandeling wanneer u opzettelijk iemand zwaar lichamelijk letsel toebrengt. Was er slechts sprake van een poging tot zware mishandeling, maar is dat door bepaalde omstandigheden niet ingetreden?O Of is er sprake van eenvoudige mishandeling zonder zwaar letsel.  Dat maakt juridisch een groot verschil, we voeren daar als ervaren mishandeling advocaten het juiste verweer voor. De straf voor het toebrengen van zwaar letsel of poging daartoe kan hoog zijn, van gevangenisstraf tot een hoge werkstraf.

 

Sprake van zwaar lichamelijk letsel?

Was er bovendien wel sprake van zwaar lichamelijk letsel en klopt het dat er opzet in het spel was? De jurisprudentie is niet volledig eenduidig over wanneer er sprake is van zwaar lichamelijk letsel, wat betekent dat we u daar als advocaat van dienst zijn door juridisch te zoeken naar mogelijkheden tot bijvoorbeeld strafvermindering.

Indien er sprake is van zware mishandeling of poging daartoe bestaat er een groot risico dat u een (grote) schadevergoeding aan het slachtoffer dient te betalen. Het is bij een dergelijke verdenking belangrijk om direct een ervaren advocaat in te schakelen, we zorgen ervoor dat we voor u nagaan waarvan er juridisch sprake was en hoe dat binnen het strafrecht leidt tot bepaalde straffen.

 

Voorwaardelijk opzet en opzet op zware mishandeling

Was er bijvoorbeeld geen sprake van opzet? Houd er rekening mee dat wanneer u een dusdanig risico neemt dat u had kunnen weten dat er zwaar lichamelijk letsel zou ontstaan toch sprake kan zijn van opzet! Ook al zegt u zelft dat u die bedoeling niet had. Aan de andere kant zijn er omstandigheden denkbaar waarin u inderdaad niet kon vermoeden dat er zwaar lichamelijk letsel bij het slachtoffer zou ontstaan. Wenst u juridische ondersteuning op dit vlak, zodat u een degelijk verweer kunt voeren? We zorgen er als ervaren mishandeling advocaten voor dat we u zowel met het beoordelen van de processtukken als het voeren van de zaak juridisch goed van dienst kunnen zijn. 

Wij hebben enkele gegevens nodig om contact op te nemen

Gratis vrijblijvend contact met een advocaat


Met het invullen van dit formulier accepteert u onze beperking van aansprakelijkheid en privacyregels.
Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld en versleuteld verzonden via SSL.
Het eerste gesprek is altijd geheel gratis en vrijblijvend.

Nieuws over Zware mishandeling

Auteur
Onderwerp
Berichten

Contact met advocaat

Een ervaren strafrechtadvocaat neemt gratis & zonder verplichtingen contact op

Beoordeling van onze klanten

Gemiddelde score

★★★★★ ☆☆☆☆☆ (311 beoordelingen)
  • Super goede advocaten die ik aan iedereen zou aanbevelen! ... Lees meer
    ★★★★★ ☆☆☆☆☆
    Karima B.
  • Enorm veel gehad aan de bijstand van de advocaat ... Lees meer
    ★★★★★ ☆☆☆☆☆
    Darryl C