Wederspanningheid/verzet bij aanhouding

Wederspannigheid of het verzet bij aanhouding zijn strafbaar

U dient mee te werken aan een aanhouding, mits het u uiteraard goed duidelijk is dat daar sprake van is. Vond er een rechtmatige bediening van de functie plaats en heeft iemand zich kenbaar gemaakt als agent of andere eenheid die u mocht aanhouden? Het is bij een beschuldiging van wederspannigheid of verzet bij een aanhouding verstandig om daarvoor een advocaat in te schakelen en de zaak niet alleen te voeren. Direct gratis kennismaken? Neem contact op voor meer informatie.

 

Advocaat bij wederspannigheid

Het is verstandig een advocaat in te schakelen bij wederspannigheid, daar is namelijk niet automatisch sprake van. Bent u ten onrechte aangehouden? Er is dan mogelijk geen sprake van wederspannigheid, iets dat we juridisch voor u kunnen onderbouwen. We zorgen er als advocaat voor dat we de processtukken opvragen en bespreken wat er daadwerkelijk is gebeurd. Aan de hand daarvan voeren we uw juridisch verweer, waarbij vrijspraak uiteraard tot de mogelijkheden behoort.

 

Was er sprake van verzet bij de aanhouding?

Het is bijvoorbeeld van belang om na te gaan of er inderdaad sprake was van verzet bij de aanhouding. Was het duidelijk dat u werd aangehouden, heeft een stille agent zich kenbaar gemaakt als een agent in burger? Er kan pas sprake zijn van verzet bij een aanhouding wanneer het u goed duidelijk was dat u werd aangehouden door iemand die daartoe bevoegd was. Dit zijn zaken die we als advocaat voor u uitzoeken, zodat u niet onterecht voor wederspannigheid of verzet bij een aanhouding veroordeeld zal worden.

 

Advocaat inschakelen

Het is verstandig om bij de verdenking van wederspannigheid of verzet bij aanhouding direct een advocaat in te schakelen. Heeft u een uitnodiging ontvangen voor een TOM-zitting waarin de officier van justitie u een voorstel tot strafbeschikking doet? Houd er rekening mee dat ook een dergelijke transactie tot een strafblad kan leiden, net als een veroordeling door de rechter. Gewoon eens kennismaken met een ervaren advocaat en nagaan wat wij voor u kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact op, we horen graag van u.

 

Wij hebben enkele gegevens nodig om contact op te nemen

Gratis vrijblijvend contact met een advocaat


Met het invullen van dit formulier accepteert u onze beperking van aansprakelijkheid en privacyregels.
Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld en versleuteld verzonden via SSL.
Het eerste gesprek is altijd geheel gratis en vrijblijvend.

Contact met advocaat

Een ervaren strafrechtadvocaat neemt gratis & zonder verplichtingen contact op

Ervaring van onze klanten

Gemiddelde score

★★★★★ ☆☆☆☆☆ (311 beoordelingen)
 • Super goede advocaten die ik aan iedereen zou aanbevelen! ... Lees meer
  ★★★★★ ☆☆☆☆☆
  Karima B.
 • Enorm veel gehad aan de bijstand van de advocaat ... Lees meer
  ★★★★★ ☆☆☆☆☆
  Darryl C

Actualiteiten

Auteur
Onderwerp
Berichten

Actualiteiten

 • Er zijn op dit moment geen berichten