Advocaat voorbereiding drugs

Ook het voorbereiden van drugsproductie is strafbaar

Heeft u een hennepkwekerij willen opzetten en deze in opbouw toen de poltitie binnenviel? Heeft u grondstoffen gekocht die (ook) voor harddrugsproductie kunnen worden gebruikt? U kunt dat worden verweten dat u voorbereidingshandelingen heet verricht voor de productie van drugs. Dit is strafbaar, ook al is het nooit tot het vervaardigen van drugs gekomen

Voorbereiding en bevorderen illegale hennepteelt

In 2015 is in de Opiumwet opgenomen dat ook personen die illegale hennepteelt (vervaardigen hennep) strafbaar zijn. Het bevorderen en voorbereiden van illegale hennepteelt wordt bestraft met een gevangenisstraf van maximaal drie jaren of een geldboete van 81.000 euro. Door middel van deze nieuwe strafbaarstelling in de Opiumwet (11a) hoopt Jusititie grip te krijgen op het voortraject van de hennepteelt. Het kan gaan om het leveren van assimilatielampen, het verkopen van voedingsstoffen, het leveren/verhuren van ruimten (wiethokken) maar ook het aansluiten van de elektra (verzwaringen en illegale afnames), door de monteurs. Het zou niet gaan om de gewone verkoop van bouwmarkten of diensten van een monteur ZZP'er, maar om een meer betrokken persoon, die de illegale teelt bevordert. Een algemene onderzoeksplicht zou niet betaan volgens Justitie. Hoe dit zich echter verhoudt met de waarschuwing die Jusitie heeft gegeven aan monteurs (branche) dat men in de problemen komt als men vermoedt dat een en ander met hennepteelt te maken kan hebben, is niet geheel duidelijk

 

Strafrechtadvocaat bij voorbereiding hennepteelt of wietteelt

De scheidslijn tussen niet strafbaar handelen en strafbaar handelen lijkt dun. Het is van belang goed na te denken of een verdachte al een verklaring moet afleggen bij politie of niet. Het in het algemeen (altijd) beroepen op een zwijgrecht, is niet altijd verstandig. Er zijn namelijk situaties die ' om een uitleg schreeuwen' en bij het niet geven van een verklaring kan dat in gevallen tegen u gaan werken. Natuurlijk kan dat ook wel later in een strafproces, maar het is soms beter al bij aanvang een verklaring te geven. Mogelijk voorkomt dat juist een strafproces; maar ook geeft de rechter doorgaans veel/meer waarde aan een verklaring die al in een vroeg stadium van het strafproces is afgelegd. Als u het formulier invult neemt een advocaat vrijblijvend contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

 

Voorbereiding harddrugsproductie

Op grond van de Opiumwet is het strafbaar om voorbereidingshandelingen te plegen, ter voorbereiding van het maken (vervaardigen, bereiden), in-buiten het grondgebied brengen (drugssmokkel) of te verkopen van harddrugs (lijst 1 van de Opiumwet). Als men zaken of stoffen in bezit heeft (of heeft vervoerd of in Nederland gebracht) die deze drugshandel bevorderen, is men strafbaar als men weet of ernstige reden heeft om te vermoeden dat zij dienden tot het plegen van deze feiten.

Vaak gaat het in dit soort zaken om chemicaliën. Vaak zijn die op zichzelf al strafbaar gesteld op grond van Wetgeving ter voorkoming van misbruik van chemicaliën. Maar dat hoeft op zichzelf niet: Zo kan men honderden kilo's zoutzuur (onderdeel productie MDMA of XTC) bestellen of verkopen, wat op zich niet strafbaar is. Echter, als men gezien de omstandigheden had moeten weten dat het (kortgezegd) 'foute boel' was, is men dus strafbaar! Ook al is het bezit van bijvoorbeeld zoutzuur op zichzelf niet strafbaar. Hetzelfde geldt voor andere voorwerpen, zoals laboratoriumbenodigdheden.

Het is belangrijk direct een advocaat in te schakelen als u wordt verdacht van voorbereidingshandelingen voor harrddrugs. Als u het formulier invult neemt een advocaat vrijblijvend contact met u op.

 

Wij hebben enkele gegevens nodig om contact op te nemen

Gratis vrijblijvend contact met een advocaat


Met het invullen van dit formulier accepteert u onze beperking van aansprakelijkheid en privacyregels.
Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld en versleuteld verzonden via SSL.
Het eerste gesprek is altijd geheel gratis en vrijblijvend.

Contact met advocaat

Een ervaren strafrechtadvocaat neemt gratis & zonder verplichtingen contact op

Ervaring van onze klanten

Gemiddelde score

★★★★★ ☆☆☆☆☆ (314 beoordelingen)
  • Zijn expertise in vuurwerk spreekt vele talen ... Lees meer
    ★★★★★ ☆☆☆☆☆
    Loet W
  • Ik voelde me van A tot Z begeleid ... Lees meer
    ★★★★★ ☆☆☆☆☆
    J E.