Vrijspraak voor man die op verkeersregelaar inreed

Vrijspraak voor man die op verkeersregelaar inreed

Op 10 november 2017 deed de Rechtbank Breda uitspraak in een zaak met betrekking tot poging zware mishandeling

Vrijspraak voor man die op verkeersregelaar inreed

Verdachte wordt tenlastegelegd dat hij in september vorig jaar met hoge snelheid op een verkeersregelaar inreed. Hij reed daarbij de verkeerspionnen om die om de verkeersregelaar heen stonden. De regelaar was aan het werk op het parcours van een wielerwedstrijd. Niemand raakte gewond, maar de automobilist zou de verkeersregelaar op een haar na hebben geraakt.

 

Verweer strafrechtadvocaat Breda

Volgens de Officier van Justitie levert dit een poging tot zware mishandeling op en eiste een werkstraf van 60 uur. Volgens de strafrechtadvocaat in Breda was hiervan geen sprake omdat daar onvoldoende bewijs voor is. De rechtbank ging mee in het verweer van de advocaat in Breda en veroordeelde verdachte slechts voor vernieling. Hij moet een boete betalen van 200 euro.

 

Vrijblijvend contact ervaren strafrecht advocaat in Breda

Bij poging tot zware mishandeling hoeft opzet tot het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel niet bewezen te worden. Het gaat erom dat verdachte willens en wetens de aanmerkelijke kans heeft aanvaard dat zwaar lichamelijk letsel in kon treden. Dit werd in deze zaak niet bewezen. Als ervaren strafrechtadvocaat in Breda behandelen wij vaak zaken met betrekking tot poging tot zware mishandeling en bereiken wij vaak een lagere straf en mogelijk vrijspraak. Neemt u daarom vrijblijvend contact met ons op als u strafrechtelijk vervolgd wordt. 

Geschreven door

Op

Bekijk meer van

Fatal error: Call to a member function getType() on null in /www/htdocs/advoc/private/compile/www.singeladvocaten.nl/52270a72bff0600ba7c728d53ad4f4608a72a75a.file.include.tpl.php on line 30