Eis drie maanden cel afbijten oor

Eis drie maanden cel afbijten oor

Op 28 maart jl. vond de zitting tegen een verdachte van zware mishandeling plaats in de Rechtbank Breda.

Eis drie maanden cel afbijten oor 

Op 18 december 2016 vond een vechtpartij plaats bij de grote brug aan de haven in Breda. Het gaat om twee verdachten. Tijdens deze vechtpartij werd een groot deel van het oor van het slachtoffer afgebeten. Het 19-jarige slachtoffer liet woensdag in de rechtbank een indrukwekkende verklaring voorlezen door zijn strafrechtadvocaat in Breda. Namens het slachtoffer vroeg de advocaat 5.000 euro smartengeld voor de zware mishandeling.  

Zowel de officier van justitie als de rechter noemden het afbijten van een oord tijdens een vechtpartij ‘bizar’. De officier eiste tegen de twee verdachten drie maanden cel en benadrukte de samenwerking tussen de twee verdachten. Een van de verdachte zei dat hij het oor niet expres afbeet. Hij was onder invloed van alcohol en het werd zwart voor zijn ogen.

 

Verweer strafrechtadvocaat Breda

De strafrechtadvocaat in Breda van verdachten is van mening dat het afbijten van het oor niet aan de andere verdachte kon worden toegerekend. Hij pleitte voor taakstraffen in plaats van een gevangenisstraf. De uitspraak moet nog afgewacht worden.

 

Vrijblijvend contact ervaren strafrechtadvocaat Breda zware mishandeling 

Als ervaren strafrechtadvocaat in Breda staan wij regelmatig cliënten bij die verdacht worden van zware mishandeling. Dit houdt in dat de mishandeling zwaar lichamelijk letsel ten gevolg heeft. Voor zware mishandeling kan een lange gevangenisstraf opgelegd worden. Het is daarom belangrijk dat u deskundige bijstand inschakelt. Als u verdacht wordt van zware mishandeling, neemt u dan vrijblijvend contact met ons op! 

Geschreven door

Op

Bekijk meer van

Contact met advocaat

Een ervaren strafrechtadvocaat neemt gratis & zonder verplichtingen contact op