wetsvoorstel sluiting drugspand

Nieuw wetsvoorstel: burgemeester moet sneller een drugspand kunnen sluiten

Minister Blok van Veiligheid en Justitie is bezig de aanpak van drugscriminaliteit te verbeteren. Hij heeft op 21 augustus jongstleden een wetsvoorstel ingediend bij de Tweede Kamer

Het voorstel ziet erop dat burgemeester binnenkort panden en woningen kunnen sluiten als er voorwerpen of stoffen worden aangetroffen die duidelijk bestemd zijn voor het telen of bereiden van drugs. Het gaat hierbij om bepaalde apparatuur die vaak aanwezig is in een drugslab of cocaïnewasserij. Een woning of pand kan ook gesloten worden bij het aantreffen van bepaalde chemicaliën zoals apaan of zoutzuur en andere versnijdingsmiddelen.

Op dit moment kan een pand alleen worden gesloten als daadwerkelijk drugs worden aangetroffen, worden gekocht of afgeleverd. Door het wetsvoorstel wil minister Blok burgemeesters beter in staat stellen om drugsproblematiek aan te pakken. Door sluiting van een woning wordt namelijk de criminele onderneming verstoord.

Als u wordt verdacht van handel in harddrugs of de productie daarvan, neemt u dan gratis contact op met ons advocatenkantoor in Breda. Als strafrechtadvocaat zijn wij gespecialiseerd in strafrecht, waaronder drugszaken. 

Geschreven door

Op

Bekijk meer van

Contact met advocaat

Een ervaren strafrechtadvocaat neemt gratis & zonder verplichtingen contact op