Vuurwerk advocaat Sander Arts Rechtbank Almelo

Advocaat vuurwerk mr. Sander Arts van Singel Advocaten Breda: Bezit van 30 cobra's (cobra6)

Advocaat Sander Arts in vuurwerkzaken, staat een verdachte bij die wordt verdacht van bezit van 300 coba's (cobra6). De zaak heeft gediend in de rechtbank gelderland te Almelo. Er is een gevangenisstraf geëist van 12 maanden.

Bezit illegaal vuurwerk (300 cobra6)

De verdenking in deze zaak is bezit en vervoer van illegaal vuurwerk, namelijk 300 cobra's, cobra6. Cliënt is hiervoor gedagvaard voor de meervoudige economische strafkamer van de rechtbank Gelderland, zittingsplaats Almelo. Een meervoudige strafkamer bestaat uit drie rechters die de zwaardere strafzaken behandelen. Een economische kamer bestaat daarbij uit rechters met een bijzondere specialisatie, zoals de vuurwerkwetgeging waaronder het vuurwerkbesluit waar dit strafbare feit onder valt.

 

Straf voor bezit illegaal vuurwerk

Op bezit van illegaal vuurwerp staan hoger straffen en de strafeis van het Openbaar Ministerie in deze zaak van 12 maanden onvoorwaardelijke gevangenisstraf, sluit aan bij de straffen richtlijn van het Openbaar Ministerie. Boven 200 cobra's geldt dan een strafeis van 9 maanden gevangenisstraf (Klasse F4 - Lijst3). Regelmatig worden ook werkstraffen nog opgelegd, zeker als geen sprake is van recidive (herhaling van plegen van feiten), maar dit is géén vanzelfsprekendheid. In deze zaak is door de verdediging dan ook voorgesteld een werkstraf op te leggen van 180-240 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf voor de duur van 9 maanden.

 

Doorzoeken auto op illegaal vuurwerk

In deze zaak is de auto van verdachte doorzocht zónder toestemming en zonder dat hier volgende gronden (verdenking) voor aanwezig was. Om die reden is dan ook bepleit om de doorzoeking onrechtmatig te achten en het verkregen bewijs (in beslaggenomen illegaal vuurwerk) uit te sluiten en een vrijspraak uit te spreken.

 

Dummies van illegaal vuurwerk

Ook is een (principieel) verweer gevoerd over het onderzoek naar het vuurwerk. Dit is namelijk níet getest door politie evenmin is het vuurwerk inwendig onderzocht. Nu er in de vuurwerkscene vaak dummies (dummy) worden verkocht, is het naar mening van de verdediging te kort door de bocht het vuurwerk alléén uitwendig te beoordelen (schouwen) en op grond hiervan tot een bewezenverklaring te komen van bezit van illegaal vuurwerk. Dit verweer is door vuurwerk advocaat Sander Arts ook in een andere lopende zaak (bij een gerechtshof) aan de orde gesteld.

 

Advocaat voor illegaal vuurwerk

mr. Sander Arts van Singel Advocaten Breda is een ervaren strafrechtadvocaat en treedt al jarenlang op in diverse vuurwerkzaken ook met landelijke bekendheid. Hij werkt landelijk in zijn strafzaken. Mocht  er sprake zijn van een doorzoeking, aanhouding of politieverhoor voor illegaal vuurwerk bezit óf handel, dan is het belangrijk direct een advocaat in te schakelen met bijzondere kennis op vuurwerkgebied. Pro deo (advocaat van onvermogen of gesubsidieerde rechtsbijstand) is regelmatig mogelijk. U kunt het contactformulier invullen voor gratis en vrijblijvend contact met Sander.

 

Over deze strafzaak is eerder een artikel verschenen in Tubantia (klik hier voor het artikel).

Hiernaast is het artikel in PDF te lezen (bron: www.tubantia.nl).

 

Contactformulier advocaat mr. S. (Sander) Arts

Direct gratis vrijblijvend contact met advocaat Sander Arts


Met het invullen van dit formulier accepteert u onze beperking van aansprakelijkheid en privacyregels.
Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld en versleuteld verzonden via SSL.
Het eerste gesprek is altijd geheel gratis en vrijblijvend.

Bekijk meer van

Contact met advocaat

Een ervaren strafrechtadvocaat neemt gratis & zonder verplichtingen contact op

Advocaat vuurwerk zaken

Advocaat vuurwerk zaken

Specialist in illegaal vuurwerk

mr. S. Arts (Sander) is meer dan 24 jaar advocaat. Hij heeft als advocaat veel ervaring in zaken voor de economische politierechter en meervoudige strafkamer, waaronder vuurwerkzaken. Sander is informeel, maar ook direct. Hij laat niet over zich heen lopen, aldus zijn vele cliënten

Artikel in Tubantia (PDF)