Vrijspraak voor oplichting

BREDA - Een 41-jarige ondernemer uit Oisterwijk is maandag door de rechtbank in Breda vrijgesproken van oplichting met zijn webwinkel in 2009 en begin 2010.

Het Openbaar Ministerie had de zaak veel te lang laten liggen en onvoldoende onderzoek gedaan. Bovendien was de rechtbank er niet van overtuigd dat er kwade wil in het spel was.

De man had twee webwinkels, mega-aanbiedingen.nl en super-deals.nl, waarmee hij polo's en populaire laarzen van het merk Ugg verkocht. Twintig mensen deden in 2009 en 2010 aangifte dat ze hun kleding niet hadden gekregen en ook hun geld niet terugkregen. Uiteindelijk legde het OM 15 zaken voor aan de rechter.

De man verklaarde zelf dat hij werd overvallen door problemen met zijn leverancier en dat hij wel zijn best had gedaan met terugbetalen. Na het faillisement in 2009 kon hij ze echter ook niet meer betalen. Zijn advocaat Sander Arts zei ook dat de man, die maandag zelf niet in de rechtbank was, had verteld dat hij zo'n 4000 á 5000 bestellingen wel correct had afgehandeld.

Klik hier voor het artikel op brabants dagblad

Bekijk meer van

Contact met advocaat

Een ervaren strafrechtadvocaat neemt gratis & zonder verplichtingen contact op