Vrijspraak opzettelijk betalen met 500-eurobiljet

Vrijspraak voor 19-jarige man die met een vals 500-eurobiljet betaalde

Op 26 juli 2017 heeft de Rechtbank Breda een man vrijgesproken van het opzettelijk betalen met vals geld

De man bood vorig jaar een 500-eurobiljet aan in een café in Etten-Leur. Hij was in het café aan het gokken en wilde het biljet wisselen voor kleiner geld. De barmedewerkster heeft het biljet nog gecontroleerd met een detectiepen en UV-lamp. Zij kon niet vaststellen dat het om een vals biljet ging.

Na sluitingstijd en bij het opmaken van de kas zag de eigenaar van het cafe dat het om een vals biljet ging. Een hoekje van het biljet zat los en aan de bovenkant ontbraken ribbels. Omdat de verdachte een vaste klant was kon hij snel opgespoord worden. Hij ontkende echter te hebben geweten dat het om een vals eurobiljet ging.

Toen de zaak op zitting kwam bij de Rechtbank Breda, verklaarde de man dat hij juist na eerdere veroordelingen zijn leven gebeterd heeft. Hij is weer begonnen met een opleiding en heeft werk gevonden in een distributiecentrum. Volgens het Openbaar Ministerie kon niet bewezen worden dat de man opzettelijk met vals geld betaald heeft. De rechtbank heeft de man dan ook vrijgesproken.

Als u verdacht wordt van het opzettelijk betalen met geld of valsmunterij, neemt u dan gratis contact op met een ervaren advocaat in Breda. Wij zijn als advocaat gespecialiseerd in strafzaken, waaronder valsmunterij. In veel gevallen bereiken wij een lagere straf of vrijspraak, zoals in deze zaak is uitgesproken, omdat er onvoldoende bewijs aanwezig was voor een veroordeling.

Geschreven door

Op

Bekijk meer van

Contact met advocaat

Een ervaren strafrechtadvocaat neemt gratis & zonder verplichtingen contact op