Vrijspraak schietincident door blunder OM

Vrijspraak schietincident door blunder OM

Op 10 augustus 2017 sprak de Rechtbank Breda een man vrij voor een schietincident op een woonwagenkamp in Steenbergen

Vrijspraak schietincident door blunder OM

Verdachte schoot op 16 maart jongstleden richting twee broers op het woonwagenkamp in Steenbergen. Het Openbaar Ministerie maakte echter een fout. In de dagvaarding werd gezet dat verdachte ‘op’ de broers schoot. Uit onderzoek blijkt echter dat verdachte naar de grond schoot en dat de kogels de broers raakten door af te ketsen op de grond. De kogels ketsten af naar een voet en een scheenbeen van de twee mannen die even daarvoor ruzie maakten op het woonwagenkamp.

De advocaat in Breda van verdachte bepleit dat verdachte naar de grond schoot. Ook de rechtbank ging hierin ee. De rechtbank stelt vast dat niet ‘op’ de broers is geschoten. Hooguit is in hun richting geschoten, maar dit is niet aan de tenlastelegging toegevoegd.

Tegen verdachte was een gevangenisstraf van 30 maanden geëist. Het Openbaar Ministerie gaat in hoger beroep tegen de uitspraak, omdat het van mening is dat de vrijspraak onterecht is.

 

Strafrechtadvocaat voor poging doodslag in Breda 

In deze uitspraak komt duidelijk naar voren dat een fout in de dagvaarding grote gevolgen heeft. Als het Openbaar Ministerie een klein foutje maakt, kan dit al voor vrijspraak zorgen. Als advocatenkantoor in Breda zijn wij gespecialiseerd in strafrecht. Wij bereiken dan ook vaak een lagere straf en mogelijk vrijspraak. Neem gratis contact op als u verdacht wordt van poging doodslag.

Geschreven door

Op

Bekijk meer van

Contact met advocaat

Een ervaren strafrechtadvocaat neemt gratis & zonder verplichtingen contact op