Vrijspraak mishandeling voor wegduwen camera

Vrijspraak mishandeling voor wegduwen camera

De rechtbank Zeeland-West-Brabant, zittingsplaats Breda, heeft op 25 februari 2019 uitspraak gedaan in een zaak over onder andere mishandeling.

Vrijspraak mishandeling voor wegduwen camera

De verdachte in deze zaak stond onder andere terecht voor mishandeling. Hij werd er immers van verdacht het slachtoffer te hebben mishandeld door te hebben geslagen, gestompt of geduwd tegen een arm van het slachtoffer. Daarnaast werd de verdachte verdacht van belediging en smaadschrift.

 

Standpunt advocaat Breda

De advocaat van de verdachte heeft bepleit dat de rechtbank niet tot een bewezenverklaring kon komen voor de tenlastegelegde mishandeling. Hij stelt hiertoe dat enkel het slachtoffer heeft beweerd dat hij mishandeld is. Deze stelling wordt niet onderbouwd door enig ander bewijs, aldus de advocaat Breda.

 

Oordeel rechtbank Breda

Op de dag van het incident heeft het slachtoffer de verdachte bij het gemeentehuis aangesproken en gefilmd met zijn camera. Tussen beiden heeft vervolgens een incident plaatsgevonden, hetgeen door het slachtoffer op camera is vastgelegd. Het slachtoffer heeft deze beelden bij zijn aangifte gevoegd. Aan de hand van de beelden is op enig moment te zien dat de verdachte richting het slachtoffer loopt en dat de camera vervolgens naar beneden zwenkt. Hierna roept het slachtoffer “u zat aan mijn camera”. Het slachtoffer heeft later aangifte gedaan van mishandeling. De verdachte ontkent echter dat hij het slachtoffer heeft mishandeld.

De rechtbank Breda is van oordeel dat er onvoldoende wettig en overtuigend bewijs is om te komen tot een bewezenverklaring van de tenlastegelegde mishandeling. De aangifte van het slachtoffer wordt niet ondersteund door enig ander bewijsmiddel. Daarnaast levert het naar beneden zwenken van de camera geen aanvullend bewijs op voor mishandeling, temeer omdat het slachtoffer direct hierna meermalen zegt “u zat aan mijn camera”. De rechtbank oordeelt dat gelet op deze combinatie van uitlatingen, direct na het naar beneden zwenken van de camera met het gegeven dat de verdachte  niet gefilmd wenste te worden, de beweging uitgelegd kan worden als het wegduwen van de camera en niet als mishandeling. De verdachte is vrijgesproken van mishandeling. De andere feiten, te weten de belediging en het smaadschrift, worden wel wettig en overtuigend bewezen verklaard. De verdachte is hiertoe veroordeeld tot een voorwaardelijke geldboete van 350 euro, bij niet betaling te vervangen voor zeven dagen hechtenis met een proeftijd van één jaar.

 

Advocaat Breda mishandeling

Zelf verdacht van mishandeling? Een ervaren advocaat uit Breda kan u bijstaan! De raadsman zal uw processtukken opvragen waardoor een goed en sterk verweer kan worden gevoerd. Hierdoor wordt voor u een zo laag mogelijke straf, of indien mogelijk zelfs vrijspraak net als in deze zaak, bereikt. Wanneer u het contactformulier invult neemt een ervaren advocaat Breda over mishandeling direct gratis en vrijblijvend contact met u op! Wij werken landelijk, voor een vaste prijs en op basis van pro deo.

Geschreven door

Op

Bekijk meer van

Fatal error: Call to a member function getType() on null in /www/htdocs/advoc/private/compile/www.singeladvocaten.nl/52270a72bff0600ba7c728d53ad4f4608a72a75a.file.include.tpl.php on line 30