Vrijspraak mishandeling

Vandaag is vrijspraak bepleit en gevolgd voor een gestelde mishandeling door een snackbar medewerker te Renesse  

Vandaag is vrijspraak bepleit en gevolgd voor een gestelde mishandeling door een snackbar medewerker te Renesse.

Een bijzonder geval. De aangever beweerde dat hij een snack had gekocht uit de automatiek van de snackbar en vervolgens zijn arm door het open luikje had gedaan om een fles mayonaise te pakken die daar zou staan. Vervolgens zou zijn hand zijn gepakt en zou deze 3 seconden op de gloeiend hete plaat (waar de snacks in liggen) zijn gedrukt.

Client betwist dit stellig: In de snackbar zag hij plotseling een arm verschijnen die probeerde een snack te stelen die in het vakje daarboven lag. Nadat hij de hand pakte om dit te beletten trok de vermeende dief zijn hand terug.

Aangever had tweede graads brandwonden opgelopen.

De Politie heeft een onderzoek ter plaatse uitgevoerd en kwam tot de conclusie dat het mogelijk is een snack te pakken, maar dat je dan wel je hand tegen de warmhoudplaat houdt. De stelling van aangever dat een mayonaise fles werd neergezet op een luikje aan de binnenkant van de snackbar is vreemd: Agenten vermelden dat de binnenzijde helemaal geen luikje heeft.

Advocatenkantoor Singel advocaten heeft met succes aangevoerd dat opzet op mishandeling of zware mishandeling niet aanwezig is. De Politierechter heeft deze uitspraak gevolgd en client vrijgesproken.

Hoe dan ook een wijze raad: Steek uw hand niet in een luikje van de automatiek van een snackbar!

Twee weken voor hoger beroep door de Officier van Justitie

 

Bekijk meer van

Contact met advocaat

Een ervaren strafrechtadvocaat neemt gratis & zonder verplichtingen contact op