Vrijspraak beroving Aldi

Vrijspraak beroving Aldi

De rechtbank Breda heeft een cliënt van strafrechtadvocaat mr. S. Arts van Singel Advocaten vrijgesproken van betrokkenheid bij de beroving van de Aldi in Breda. Dit omdat na pleidooi is gebleken van onvoldoende wettig en overtuigend bewijs

Advocaat Sander Arts van ons advocatenkantoor heeft een belgische cliënt bijgestaan die werd verdachte van het plegen van een gewapende overval op de Aldi in Breda. De overval is uitgevoerd met vuurwapens. Cliënt werd beschuldigd door een medeverdachte, die stelde dat cliënt de persoon zou zijn geweest die in de Aldi de overval had uitgevoerd. Dit werd door hem stellig ontkent.

De medeverdachte is veroordeeld tot 20 maanden gevangenisstraf.

 

Verdediging doet verzoek om te rennen in de rechtbank Breda

De zaak baarde opzien, door een verzoek van Sander tijdens de behandeling van de zitting in Breda, voor de meervoudige strafkamer. Als advocaat van de verdachte heeft hij gevraagd om als onderzoek de verdachte door het gerechtsgebouw te laten rennen, om te kunnen beoordelen of zijn manier van rennen paste bij de omschrijving die door een (onafhankelijke) getuige was gegeven. Die sprak namelijk van een vreemde manier van rennen van een dader van de overval in Breda, waarbij de benen van deze persoon 'naar buiten sloegen'.

Dit verzoek is vervolgens ook toegewezen door de rechtbank en onder toeziend oog van de rechters, officier van justitie, advocaat én parketpolitie heeft cliënt een renparcours afgelegd in de hal van het gerechtsgebouw.

 

Pleidooi voor vrijspraak overval Aldi

Vervolgens is aan de hand van het dossier én de bevindingen van de manier van rennen door advocaat Arts bepleit dat vrijspraak diende te volgen. het loopje van verdachte kon niet worden gelijkgesteld met de omschrijving van de getuige en bovendien was de beschuldiging van de medeverdachte onbetrouwbaar, nu hij zich op diverse punten tegensprak

De rechtbank heeft dit gevolgd en cliënt vrijgesproken van de diefstal met geweld.

De rechtbank: 'Aan verdachte is ter terechtzitting van 20 februari 2019, op verzoek van diens raadsman, gevraagd om in de hal van het gerechtsgebouw een aantal keer op volle snelheid heen en weer te rennen. De rechtbank heeft waargenomen dat verdachte op een aparte manier heen en weer rende, waabij hij dit met ingehoude, aanvankelijk zelfs gekunstelde pas leek te doen en hij naarmate de snelheid toenam een enisgzins zwabberende loop liet zien. De rechtbank heeft evenwel niet de eerdergenoemde opmerkelijke loopstijl met naar buitenslaande onderbenen waargenomen. Al met al is de rechtbank van oordeel dat het bijzondere loopje dat bij een van de daders van de tenlastegelegde overval is waargenomen, niet zonder meer aan verdachte kan worden gelieerd.'.

 

Over deze zaak zijn meerdere berichten verschenen in dagblad BndeStem (deze vindt u aan de rechterzijde van deze webpagina).

 

Contactformulier advocaat Sander Arts

Direct gratis vrijblijvend contact met advocaat Sander Arts


Met het invullen van dit formulier accepteert u onze beperking van aansprakelijkheid en privacyregels.
Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld en versleuteld verzonden via SSL.
Het eerste gesprek is altijd geheel gratis en vrijblijvend.

Bekijk meer van

Contact met advocaat

Een ervaren strafrechtadvocaat neemt gratis & zonder verplichtingen contact op

Overval Aldi uitspraak mr. Sander Arts (BN deStem)

Zitting Rechtbank Breda overval Aldi