Verzekeringsfraude steeds vaker ontdekt

Verzekeringsfraude steeds vaker ontdekt

Verzekeringsfraudeurs lopen steeds vaker tegen de lamp

In de eerste helft van dit jaar zijn al twee keer zoveel gevallen van fraude met reisverzekeringen ontdekt als in dezelfde periode van vorig jaar. Het komt vaak voor dat mensen diefstal van hun spullen verzinnen en deze opgeven aan hun reisverzekering. Verzekeraars worden steeds beter in het onderzoeken van declaraties. Zo komt een fraude sneller aan het licht. In totaal is bij verzekeraars voor 83 miljoen euro onterecht gedeclareerd.

Ook bij autoverzekeringen worden steeds vaker onterechte declaraties ontdekt. De woordvoerder van het Verbond van Verzekeraars zegt dat huishoudens door de fraude tientallen euro’s per jaar teveel aan premie betalen.

Voor verzekeringsfraudeurs zijn de gevolgen groot. Een fraudeur riskeert een boete van 532 euro en komt op een zwarte lijst. De fraudeur kan zich dan enkel nog verzekeren onder strikte en bijzondere voorwaarden.

Als u verdacht wordt van verzekeringsfraude, kan dit ook strafrechtelijke gevolgen voor u hebben. De kans bestaat dat u een dagvaarding ontvangt om voor de politierechter in Breda te verschijnen. Als u verdacht wordt van verzekeringsfraude, neemt u dan gratis contact op met een ervaren advocaat uit Breda.

Geschreven door

Op

Bekijk meer van

Contact met advocaat

Een ervaren strafrechtadvocaat neemt gratis & zonder verplichtingen contact op