'Gangsterliefje' veroordeeld voor witwassen

'Gangsterliefje' veroordeeld voor witwassen

Op 10 augustus 2017 heeft de Rechtbank Breda uitspraak gedaan in een zaak met betrekking tot witwassen

'Gangsterliefje' veroordeeld voor witwassen

Verdachte is een vrouw die in verband wordt gebracht met de president van motorclub No Surrender. Verdachte zou de vriendin zijn van Klaas Otto. Op 17 januari dit jaar deed de politie een inval in haar huis in Hoogerheide. Er werd een auto in beslag genomen. Al eerder, in 2013 werd ze gearresteerd in Luxemburg. Agenten vonden in haar auto een geldbedrag van 145.000 euro. Ook deed zij in 2015 en 2016 twee verdachte stortingen van tienduizenden euro’s terwijl ze maar weinig inkomsten had.

Tijdens de zitting noemt de officier van justitie haar een ‘gangsterliefje’. Het wordt haar zeer kwalijk genomen dat zij geen verklaring heeft voor de verdachte transacties. Ook heeft ze gezegd dat het geld dat in Luxemburg in beslag werd genomen van haar toenmalige vriend was. De rechtbank en justitie zijn het erover eens dat het gaat over misdaadgeld.

De officier van justitie eist 22 maanden gevangenisstraf. De advocaat in Breda van verdachte vindt dit buitensporig hoog en pleit voor een lagere straf. De rechter gaat hierin mee en legt de vrouw een gevangenisstraf van 12 maanden. Een flinke vermindering dus. Wel oordeelt de rechter dat verdachte mag worden ‘kaalgeplukt’ voor een bedrag van 76.000 euro.

 

Strafrechtadvocaat Breda witwassen

In deze zaak komt duidelijk het belang van een ervaren raadsman naar voren. De straf is aanzienlijk verlaagd. Als u wordt verdacht van witwassen, neemt u dan gratis contact op met advocatenkantoor Breda. Vaak bereiken wij een lagere straf en kunnen wij in veel gevallen een ontneming voorkomen.

Geschreven door

Op

Bekijk meer van

Contact met advocaat

Een ervaren strafrechtadvocaat neemt gratis & zonder verplichtingen contact op