Stel uit Tilburg veroordeeld voor hennepkwekerij

Stel uit Tilburg veroordeeld voor hennepkwekerij

Een stel uit Tilburg is door de Rechtbank Breda veroordeeld voor het telen van hennep

Stel uit Tilburg veroordeeld voor hennepkwekerij

Een man en vrouw uit Tilburg zijn op 19 juli 2017 veroordeeld voor het kweken van hennep. In februari 2014 werd op hun zolder een wietkwekerij ontdekt. De man begon de wietkwekerij met 112 planten terwijl zijn vrouw het hier niet mee eens was. Zij hebben hier ruzie over gekregen, maar zijn vrouw heeft niet ingegrepen. Dit maakt haar medeplichtig.

De rechtbank in Breda veroordeeld de man voor het telen van wiet en voor diefstal van elektriciteit tot een taakstraf van 80 uur en hij moet een bedrag van 75.000 euro criminele winst afdragen. Zijn partner wordt veroordeeld tot een taakstraf van 40 uur. Zij krijgt deze straf opgelegd omdat zij op de hoogte was van de hennepkwekerij in hun huis.

 

Verweer strafrechtadvocaat Breda

De advocaat in Breda van verdachte voert namens zijn cliënt aan dat hij de criminele winst niet kan afdragen aan de staat. De rechtbank gaat hier echter niet in mee. Volgens de rechtbank is de man wel in staat om het bedrag te betalen. Hij heeft namelijk een baan, geen schulden en nog een heel leven om te werken voor de boeg, aldus de rechter.

 

Strafrechtadvocaat hennepkwekerij Breda

Als advocatenkantoor in Breda zijn wij gespecialiseerd in strafzaken, waaronder hennepzaken. Als u verdacht wordt van het telen van hennep bereiken wij door de juiste bijstand, in veel gevallen een lagere straf en mogelijk vrijspraak. Neemt u gratis contact op met een ervaren strafrechtadvocaat in Breda als u vervolgd wordt voor het telen van hennep.

Geschreven door

Op

Bekijk meer van

Contact met advocaat

Een ervaren strafrechtadvocaat neemt gratis & zonder verplichtingen contact op