Veroordeling diefstal met geweld en diefstal door middel van inklimming

Veroordeling voor diefstal met geweld door rechtbank Zeeland-West-Brabant

Op 7 juli 2017 heeft de rechtbank Zeeland-West-Brabant uitspraak gedaan in een zaak over diefstal door middel van inklimming en diefstal met geweld. 

Veroordeling diefstal met geweld en diefstal door middel van inklimming

Verdachte werd in deze zaak verdacht dat diefstal, waarbij de verdachte zich de toegang tot de plaats van het misdrijf heeft verschaft door middel van inklimming, midden in de nacht. Hiertoe heeft hij in de woning van het slachtoffer een sleutelbos, mobiele telefoon, een tablet, een paar schoenen, een jas, een rugzak en een ID-kaart gestolen. Daarnaast stond verdachte terecht voor het diefstal met geweld op een openbare plaats. Hij heeft een sleutelbos, een paar schoenen en een mobiele telefoon gestolen van een ander slachtoffer, door toepassing van geweld en bedreiging met geweld. De verdachte heeft het slachtoffer vanachter vastgepakt, de hand voor de ogen van het slachtoffer gehouden, het slachtoffer op de grond getrokken en daarbij heeft hij de vader van het slachtoffer met kracht in de vingers en de hand gebeten.

De verdachte heeft een bekennende verklaring afgelegd ten aanzien van de diefstal met inklimming en hiervoor is geen vrijspraak bepleit. De rechtbank Zeeland-West-Brabant acht dan ook wettig en overtuigend bewezen dat verdachte dit strafbare feit heeft begaan. Ten aanzien van het tenlastegelegde feit diefstal met geweld, vindt de rechtbank steun in de verklaringen van het slachtoffer, de vader van het slachtoffer en een conducteur. Uit de verklaringen blijkt immers dat het slachtoffer ’s avonds uit de trein stapt. Op het moment dat het slachtoffer zijn fiets pakt wordt hij vastgepakt en beroofd. Het slachtoffer gaat vervolgens naar huis en komt een kwartier later terug met zijn ouders. Het slachtoffer herkent de dader en de vader van het slachtoffer gaat achter hem aan, waarna hij wordt gebeten. De verdachte stapt vervolgens in op de op dat moment aangekomen trein. De vader legt het verhaal uit aan de conducteur, waarna de politie arriveerde.

De surveillancehond pakt een menselijk geurspoor op en leidt de politieagent naar een woning, waar de verdachte wordt aangetroffen. De politie treft de sleutelbos van het slachtoffer aan bij verdachte. De rechtbank acht dan ook wettig en overtuigend bewezen dat de verdachte het tenlastegelegde heeft begaan. De verdachte heeft voor het plegen van de strafbare feiten in voorlopige hechtenis gezeten. Nadat dit was geschorst heeft hij zich schuldig gemaakt aan een gewelddadige beroving. Dit wordt hem zwaar aangerekend door de rechtbank. Daarnaast houden de rechters rekening met het strafblad van verdachte, waaruit blijkt dat hij eerder is veroordeeld voor het plegen van geweldsdelicten. Ondanks deze veroordelingen is verdachte weer de fout ingegaan, wat hem zwaar wordt aangerekend.

Al met al legt de rechtbank Zeeland-West-Brabant verdachte een gevangenisstraf op voor de duur van 15 maanden, waarvan 5 voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaren.

Een advocaat in Breda kan voor u, indien u verdachte bent in een soortgelijke zaak, een zo laag mogelijke straf, of indien mogelijk zelfs vrijspraak, bereiken. Deze zaak is een goed voorbeeld voor het feit dat een schuldbekentenis van de verdachte leidt tot een bewezenverklaring. Neem daarom altijd eerst contact op met een ervaren advocaat in Breda, een afgelegde verklaring is later namelijk niet tot nauwelijks in te trekken. De advocaat van het advocatenkantoor in Breda zal uw bijstaan in een strafzaak en zorgen voor een zo gunstige mogelijke uitspraak. Wanneer u het contactformulier invult zal een ervaren advocaat in Breda vrijblijvend contact met u kan opnemen voor diefstal met geweld.

Geschreven door

Op

Bekijk meer van

Contact met advocaat

Een ervaren strafrechtadvocaat neemt gratis & zonder verplichtingen contact op