Taakstraf mishandeling dochter hete douche

Taakstraf voor vader die zijn dochter onder kokendhete douche zette

Een 32-jarige man is veroordeeld voor het mishandelen van zijn 8-jarige dochtertje

De vader en moeder van het meisje waren al een langere tijd uit elkaar. Af en toe ging het meisje naar haar vader toe als omgangsregeling. Als het meisje haar bord niet leeg wilde eten, werd ze onder een kokendhete douche gezet. Ook de keer dat er kauwgom in haar haren zat, werd ze onder de hete douche gezet.

Toen haar moeder haar in april 2015 ophaalde bij haar ex-man, kwam de mishandeling aan het licht. Zij zag dat haar dochtertje ernstige verwondingen had en ging met haar naar de huisarts. Daar bleek zij meerdere brandwonden te hebben.

Tijdens de zitting bij de Rechtbank Breda eiste de officier van justitie een taakstraf van 180 uur en drie maanden voorwaardelijke gevangenisstraf. De rechter vond dit echter te weinig, omdat er sprake is van een poging tot zware mishandeling. Door iemand onder een kokendhete kraan te zetten, kan er blijvend letsel ontstaan. Er is dus sprake van een poging tot zware mishandeling. De rechtbank legt dan ook 60 uur meer taakstraf op dan geëist.

Als advocaat in Breda behandelen wij vaak zaken met betrekking tot (zware) mishandeling. Wij zijn gespecialiseerd in strafrecht, en door veel ervaring in het vak weten wij vaak een lagere straf en mogelijk vrijspraak te bereiken. Als u verdacht wordt van mishandeling, neemt u dan gratis contact op met ons advocatenkantoor in Breda.

Geschreven door

Op

Bekijk meer van

Contact met advocaat

Een ervaren strafrechtadvocaat neemt gratis & zonder verplichtingen contact op