Strafzaak Leidse vuurwerkbom gaat van start

Strafzaak leidse vuurwerkbom begint; Advocaat mr. Sander Arts voert verdediging

Op 5 december gaat de strafzaak in de rechtbank Rotterdam van start over de Leidse Vuurwerkbom. In de jaarwisseling van 2019 is een bom ontploft waarbij diverse personen gewond zijn geraakt en waarvoor het Openbaar Ministerie een client van mr. Sander Arts verantwoordelijk houdt

In de strafzaak wordt cliënt verweten illegaal vuurwerk te hebben afgestoken waarbij een ontploffing is ontstaan. Hierbij zouden diverse personen gewond zijn geraakt en diverse woningen beschadigd.

Het pleidooi wordt voorbereid door mr. Sander Arts, advocaat en vuurwerk specialist van Singel Advocaten. Het wordt gevoerd door collega mr. Veldman, van hetzelfde kantoor.

De verdediging zal naar voren brengen dat er geen sprake is van het veroorzaken van de bewuste ontploffing door cliënt. Dit blijkt uit het dossier en diverse getuigenverklaringen. Hoogstens is sprake van bezit van illegaal vuurwerk.

Gedeeltelijke vrijspraak zal dan ook worden bepleit voor het tenlastegelegde vuurwerk bezit en het veroorzaken van een ontploffing. Hierbij zal een werkstraf worden voorgesteld. Cliënt heeft eerder een korte periode in voorlopige hechtenis doorgebracht die op verzoek van de verdediging is geschorst in januari 2019.

Over deze zaak is de nodige media aandacht geweest (klik hier voor RTL-Nieuws).

Bekijk meer van

Contact met advocaat

Een ervaren strafrechtadvocaat neemt gratis & zonder verplichtingen contact op