Stalking via Facebook

Stalking via Facebook

Op 29 maart jl. vond in de Rechtbank Breda een zitting plaats tegen een man die wordt verdacht van stalking via Facebook.

Stalking via Facebook 

Verdachte is een man van bijna 60 uit Zevenbergen. Aan hem wordt ten laste gelegd dat hij jarenlang een jonge vrouw uit Zevenbergen belaagde met duizenden berichtjes, allemaal seksueel getint en extreem banaal. De stalking gebeurde via Facebook Messenger. Tussen december 2015 en april 2016 kreeg de vrouw meer dan tweeduizend berichtjes van de man.  Wat volgde was een aangifte, maar dat was niet de eerste tegen de man. Eerder was hij al twee keer voor hetzelfde veroordeeld, met taakstraffen tot gevolg. Na de laatste aangifte, in mei 2016, zat de man zes weken in voorlopige hechtenis. Toen pas is het jarenlange stalken van de inmiddels 22-jarige vrouw gestopt.

 

Verweer strafrechtadvocaat Breda

De Officier van Justitie eiste een voorwaardelijke celstraf van een half jaar en een werkstraf van 240 uur tegen de stalker, wat de maximale werkstraf in Nederland is. Volgens de strafrechtadvocaat in Breda van verdachte heeft verdachte heel veel spijt. Hij betreurt wat hij heeft geschreven, wat tevens allemaal verzonnen is.

Een reclasseringsmedewerker die als toezichthouder jarenlang betrokken was bij de behandeling van de man, zei tijdens de zitting dat hij geen verantwoordelijkheid wilde nemen voor zijn daden en trekken had van een 'narcistische stoornis'. Dit zal waarschijnlijk meegewogen worden in de strafmaat. De rechtbank doet later uitspraak.

 

Vrijblijvend contact ervaren strafrecht advocaat Breda stalking

Als strafrechtadvocaat in Breda staan wij regelmatig cliënten bij die verdacht worden van stalking. Door veel ervaring in dit soort zaken bereiken wij vaak een lagere straf en mogelijk vrijspraak. Als u verdacht wordt van stalking of belaging in Breda, neemt u dan vrijblijvend contact met ons op.

Geschreven door

Op

Bekijk meer van

Contact met advocaat

Een ervaren strafrechtadvocaat neemt gratis & zonder verplichtingen contact op