Politie rolt Poolse webshops vuurwerk op

Illegaal Vuurwerk: Politie rolt webshops polen op

De politie heeft afgelopen week vier Poolse webshops opgerold, die illegaal vuurwerk verkochten aan klanten in Nederland en Duitsland. Het vuurwerk werd door de post afgeleverd in Nederland. Maar liefst 2000 mensen zijn verdacht en kunnen een onderzoek en bezoek door de politie verwachten

Veel mensen hebben via deze webshops illegaal vuurwerk besteld, zoals de in Nederland verboden Cobra 6 en Cobra 8 en andere nitraten of lawinepijlen.

De politie doet aan de hand van de verkregen ip-adressen, bestellijsten nader onderzoek, waarbij ook bankrekeningen zullen worden onderzocht. Vervolgens zal het vuurwerk worden opgespoord en in beslag worden genomen, zoals door een vordering tot uitlevering of doorzoeking van woning of garagebox of schuur.

Als advocaat staat Singel Advocaten al jarenlang mensen bij in strafzaken over illegaal vuurwerk. Wij adviseren mensen wat te doen, zoals het al dan niet afleggen van een verklaring bij de politie. Vaak gaan wij mee naar het politieverhoor.

Ook bij de strafzaak bij openbaar ministerie of economische politierechter of meervoudige strafkamer hebben wij veel mensen bijgestaan. Het is belangrijk zaken van illegaal vuurwerk serieus te nemen. Er worden zware straffen opgelegd waaronder regelmatig ook gevangenisstraf, zeker bij vermoedens van handel in vuurwerk of grotere partijen van illegaal knalvuurwerk. Voor meer informatie over hoe een strafzaak loopt bij bezit van illegaal vuurwer, kunt u onze informatiepagina lezen (klik hier).

Klik hier voor een artikel over de opgerolde poolse webshops  in het Algemeen Dagblad: www.ad.nl

Bekijk meer van

Contact met advocaat

Een ervaren strafrechtadvocaat neemt gratis & zonder verplichtingen contact op