Gevangenisstraf en tbs voor man die met oestermes stak

Gevangenisstraf en tbs voor man die met oestermes stak

Op 9 december jongstleden deed de Rechtbank Breda uitspraak in een zaak met betrekking tot poging doodslag

Gevangenisstraf en tbs voor man die met oestermes stak

Verdachte is een 42-jarige man uit Oosterhout die op 31 maart een plaatsgenoot in zijn hals stak met een oestermes. Verdachte benaderde de man van achter toen die zijn fiets van het slot wilde halen. Hij haalde met het oestermes uit naar de nek en de wang van het slachtoffer. Een opmerkelijk detail in deze zaak is dat de man zijn leven laat leiden door het boek ‘Genezing van tovenarij en het boze oog’. Een boek waarin staat beschreven hoe je je tegen allerlei kwaad in de wereld kan beschermen.

 

Verweer strafrechtadvocaat Rechtbank Breda 

De Officier van Justitie legt aan verdachte poging doodslag ten laste. Volgens de strafrechtadvocaat van verdachte in Breda is verdachte sterk verminderd toerekeningsvatbaar. Dit blijkt volgens de advocaat van verdachte ook uit de rapportage van de gedragsdeskundige. De Officier van Justitie eist een gevangenisstraf van een jaar tegen de man en tbs met dwangverpleging. De rechtbank in Breda gaat mee met de eis van de officier en legt deze straf dan ook aan de man op.

 

Gratis contact ervaren strafrecht advocaat Breda

Voor poging doodslag kunnen forse straffen worden opgelegd. Het is dan ook belangrijk dat u zich verzekert van deskundige bijstand. Ons advocatenkantoor in Breda is voorzien van een team specialisten dat zich heeft gespecialiseerd in alle facetten van het strafrecht. Vaak wordt een lagere straf bereikt en mogelijk vrijspraak. Als u een dagvaarding ontvangen heeft, neemt u dan vrijblijvend contact met ons op. 

Geschreven door

Op

Bekijk meer van

Contact met advocaat

Een ervaren strafrechtadvocaat neemt gratis & zonder verplichtingen contact op