TBS-maatregel voor duwen slachtoffer van balkon

TBS-maatregel voor duwen slachtoffer van balkon

Op 6 maart 2018 heeft de rechtbank Breda uitspraak gedaan in een zaak over poging doodslag.

TBS-maatregel voor duwen slachtoffer van balkon

De verdachte in deze zaak werd verdacht van poging tot doodslag. De verdachte werd er immers van verdacht dat hij het slachtoffer bij de keel/hals heeft gepakt en deze krachtig heeft dichtgeknepen, dat hij meermalen tegen het hoofd en andere lichaamsdelen van het slachtoffer heeft geslagen en gestompt, dat hij haar een kopstoot heeft gegeven, in haar neus heeft gebeten, in haar oog heeft geprikt en aan het oog heeft getrokken, heeft geprobeerd het linkeroog te verwijderen en tot slot heeft de verdachte het slachtoffer van het balkon, gelegen op de derde verdieping, geduwd dan wel gegooid.

 

Oordeel rechtbank Breda

De rechtbank Breda stelt allereerst dat het letsel van de vrouw ernstig was, een gedeelte van het gezicht was geheel onherkenbaar. De verbalisanten zijn het appartementencomplex ingegaan, er waren rode vlekken in de vorm van voetstappen te zien die de verbalisanten leidden naar het appartement van het slachtoffer en naar de woning van de verdachte (in hetzelfde appartementencomplex), waar de verdachte kon worden aangehouden. De verdachte is meermalen gehoord. Tijdens het derde politieverhoor heeft de verdachte verklaard dat hij de desbetreffende avond met het slachtoffer is gaan eten en heeft hij de feiten bekend.

Door een forensisch arts is geconcludeerd dat het opgelopen letsel is veroorzaakt door de mishandelingen voorafgaand aan de duw van het balkon en de daarop volgende val (duw) van het balkon. De rechtbank Breda heeft geoordeeld dat het de verdachte is geweest die heeft getracht het slachtoffer van het leven te beroven. De verdachte had ten tijde van het ten laste gelegde feit een ernstige geestelijke stoornis.

De rechtbank Breda is van oordeel dat verdachte tenminste enig besef had van de draagwijdte en de mogelijke gevolgen van zijn handelen. Nu de verdachte enig inzicht had in de draagwijdte van zijn gedragingen en de mogelijke gevolgen ervan, hoe minimaal ook, acht de rechtbank het opzet van verdachte op de dood het slachtoffer en daarmee de doodslag wettig en overtuigend bewezen. De strafrechtadvocaat van de verdachte heeft gesteld dat de verdachte heeft aangegeven zijn medewerking te willen verlenen aan de voorwaarden en hierdoor lijkt TBS met voorwaarden de meest voor de hand liggende weg.

De rechtbank Breda veroordeelde de verdachte tot de TBS-maatregel en stelde als voorwaarden onder andere dat de verdachte zich zal laten opnemen in een Forensische Psychiatrische Kliniek en dat de verdachte op geen enkele wijze contact zal opnemen, zoeken of hebben met het slachtoffer. 

 

Advocaat poging doodslag Breda

In deze zaak waren de bewijsmiddelen zo duidelijk en had de verdachte bekend , dat niet kon worden voorkomen dat de verdachte werd veroordeeld voor poging doodslag. Indien u zelf wordt verdacht van poging doodslag kunt u zich laten bijstaan door een ervaren advocaat in Breda. De advocaat zal uw processtukken opvragen om een goed en sterk verweer te kunnen voeren. De strafrechtadvocaat zal voor u een zo laag mogelijke straf, of indien mogelijk zelfs vrijspraak, bereiken. Indien u het contactformulier invult neemt een ervaren advocaat in Breda voor poging doodslag direct gratis en vrijblijvend contact met u op! Wij werken landelijk en op basis van pro deo.

Geschreven door

Op

Bekijk meer van

Contact met advocaat

Een ervaren strafrechtadvocaat neemt gratis & zonder verplichtingen contact op