Pleidooi & dupliek mega-zaak Eshetu A.door advocaat Sander Arts van Singel Advocaten afgerond

Pleidooi & Dupliek in mega-strafzaak Eshetu A. door strafrechtadvocaat Sander Arts

Met het voeren van pleidooi en dupliek door de verdediging is de strafzaak nu gesloten en zal naar verwachting in december 2017 vonnis worden gewezen

Op 28 en 29 november heeft de verdediging uitvoerig pleidooi gehouden in de strafzaak tegen Eshetu. A. die wordt verdacht van het plegen van oorlogsmisdrijven in de jaren 70 van de vorige eeuw. Op 24 november is ' dupliek' gevoerd, nadat de Officier van Justitie eerder op het pleidooi heeft kunnen reageren.

Sander Arts van Advocatenkantoor Singel Advocaten Breda treedt met een collega op als advocaat op voor Eshetu A. Tijdens een pleidooi van acht uur heeft Sander het dossier aan de rechtbank voorgehouden en inhoudelijk aangevoerd dat het dossier onvoldoende betrouwbare getuigenverklaringen bevat om tot een veroordeling over te gaan voor betrokkenheid bij het doden en martelen van mensen.

De verdediging heeft aangegeven dat niet alleen tijdsverloop, maar ook informatie van buitenaf de getuigen onvermijdelijk heeft beïnvloed. Daarbij heeft het Openbaar Ministerie veertien jaren geen enkele actie ondernomen in deze strafzaak. Het gevolg is dat nu belangrijke getuigen niet meer vindbaar zijn of herinneringen van langer geleden zijn. Dit is des te meer van belang, nu van een persoonsverwisseling sprake lijkt te zijn als de getuigenverklaringen goed worden bezien.

Hieronder is een artikel (gedeelte) uit NRC Handelsblad opgenomen van 18 november 2017 (klik op het artikel voor het gehele artikel op www.nrc.nl)

 

advocaat breda pleidooi wim kamer den haag eshetu a

Bekijk meer van

Contact met advocaat

Een ervaren strafrechtadvocaat neemt gratis & zonder verplichtingen contact op

mr. Sander Arts over strafzaak Eshetu. A in RTL Nieuws

Advocaat Sander Arts over strafzaak Ethiopië / RTL4 Nieuws

Mega-strafzaak Eshetu A. verdacht van oorlogsmisdrijven in Ethiopië jaren 70

30-10-2017

Advocaat Sander Arts vanuit Rechtbank Den Haag tijdens mega-proces tegen Eshetu A.

Advocaat Sander vanuit Rechtbank Den Haag / Omroep Brabant

Strafzaak Eshetu A. Mega Zaak Den Haag Oorlogsmisdrijven Ethiopië

14-11-2017