Vrijspraak overval studentenhuis

Vrijspraak overval studentenhuis

Op 21 april jongstleden deed de Rechtbank Breda uitspraak in een zaak met betrekking tot een overval op een studentenhuis in Breda.

Vrijspraak overval studentenhuis

Aan verdachte wordt een woningoverval tenlastegelegd. In december vorig jaar werd een 28-jarige medeverdachte al veroordeeld tot een gevangenisstraf. Vorig jaar drongen twee gemaskerde mannen een huis aan de Elsstraat binnen. Vier aanwezige studentes werden overmeesterd, geboeid en bedreigd met geweld. Zij werden gedwongen hun telefoon af te geven, geld over te maken en pinpas met pincode af te geven, waarna de overvallers ervandoor gingen.

 

Verweer strafrechtadvocaat Breda

Volgens de Officier van Justitie kan de woningoverval wettig en overtuigend bewezen worden. De strafrechtadvocaat in Breda van verdachte weerlegt dit. Verdachte is niet te zien op camerabeelden van de pinautomaat die een van de overvallers kort na de overval gebruikt. Ook voldoet verdachte niet aan het signalement dat de slachtoffers op hebben gegeven. Al met al is er volgens de strafrecht advocaat uit Breda onvoldoende bewijs voor een veroordeling.

De Rechtbank Breda gaat mee met het pleidooi van de raadsman van verdachte. Hoewel vaststaat dat verdachte heeft geweten van de overval, kan niet bewezen worden dat hij daadwerkelijk aanwezig is geweest. Verdachte wordt daarom vrijgesproken.

 

Gratis contact ervaren strafrecht advocaat strafzaak Breda 

In deze zaak komt duidelijk het belang van een ervaren strafrecht advocaat naar voren. Als strafrechtadvocaat in Breda zijn wij gespecialiseerd in alle facetten van het strafrecht, waaronder (woning)overvallen en bereiken wij vaak een lagere straf en mogelijk vrijspraak. Als u vervolgd wordt voor diefstal met geweld, neemt u dan vrijblijvend contact met ons op.  Wij werken op basis van pro deo.

Geschreven door

Op

Bekijk meer van

Contact met advocaat

Een ervaren strafrechtadvocaat neemt gratis & zonder verplichtingen contact op