Demente man niet vervolgd ontucht stiefdochter

Demente man niet vervolgd ontucht stiefdochter

Op 4 december jongstleden deed de Rechtbank Zeeland-West-Brabant, locatie Breda uitspraak in een zaak met betrekking tot ontucht

Demente man niet vervolgd ontucht stiefdochter

Verdachte is een 74-jarige man die vermoedelijk tussen 2010 en 2016 meerdere zedendelicten zou hebben gepleegd binnen zijn gezin, waaronder verkrachting. Zijn stiefdochter zou slechts 10 jaar oud zijn geweest ten tijde van de verkrachting.

 

Verweer strafrechtadvocaat Breda

De strafrechtadvocaat in Breda van verdachte brengt tijdens de zitting naar voren dat cliënt dement is en dat hij niet in staat is om te begrijpen waar de zaak over gaat. Volgens de strafrecht advocaat is dit ook uit medisch en psychologisch onderzoek gebleken. Zowel de Rechtbank in Breda als de officier van justitie is het eens met het pleidooi van de advocaat. Verdachte behoort niet vervolgd te worden aangezien in de wet staat dat iemand die vanwege een ziekte niet begrijpt wat er in zijn strafzaak gebeurd, niet mag worden vervolgd.

 

Gratis contact ervaren strafrecht advocaat ontucht 

Bij strafrechtelijke vervolging kunnen er dus soms reden zijn om de vervolging te schorsen. Ook als die redenen er niet zijn is het toch belangrijk om de juiste bijstand in te schakelen. Als strafrecht advocaat in Breda zijn wij gespecialiseerd in strafrecht, waaronder ontucht. Vaak liggen situaties net anders, en bereiken wij een substantieel lagere straf door de juiste verdediging. Als u vervolgd wordt, neemt u dan vrijblijvend contact met ons op.

Geschreven door

Op

Bekijk meer van

Contact met advocaat

Een ervaren strafrechtadvocaat neemt gratis & zonder verplichtingen contact op