Onderzoek doodsoorzaak slachtoffer verkeersongeval

Onderzoek doodsoorzaak slachtoffer verkeersongeval

De rechtbank Breda heeft besloten nader onderzoek te doen naar de doodsoorzaak van een 84-jarige man die omkwam door een ongeval

Onderzoek doodsoorzaak slachtoffer verkeersongeval

Het ongeval gebeurde vorig jaar in Tilburg. De man stak over en een 35-jarige Tilburgse automobilist zag hem over het hoofd. Volgens getuigen zou de man meters door de lucht zijn gevlogen. De maximumsnelheid was 50 kilometer per uur, terwijl de man 75 kilometer per uur reed. De bejaarde man overleed drie weken na het ongeval.

De Rechtbank Breda heeft nu besloten om nader onderzoek te doen naar de doodsoorzaak van de man. De advocaat in Breda van de bestuurder is erachter gekomen dat de man mogelijk last had van nierfalen. Volgens de raadsman is de man dan ook overleden aan de nierfalen en niet aan de gevolgen van het ongeval.

De bestuurder wordt dood door schuld verweten. Als vast komt te staan dat de man is overleden door nierfalen, kan de bestuurder alleen het veroorzaken van gevaar op de weg worden verweten. Hierdoor zal de straf aanzienlijk lager uitvallen. De zaak wordt in het najaar verder behandeld.

 

Strafrechtadvocaat Breda verkeersongeval

In deze zaak komt naar voren dat een ervaren raadsman veel invloed uit kan oefenen op de strafmaat. Als u vervolgd wordt wegens het veroorzaken van een gevaar op de weg, neem dan gratis contact op met advocatenkantoor Breda. Wij bereiken vaak een lagere straf en mogelijk vrijspraak.

Geschreven door

Op

Bekijk meer van

Contact met advocaat

Een ervaren strafrechtadvocaat neemt gratis & zonder verplichtingen contact op