Geen sprake van moord, wel sprake van doodslag: 10 jaar cel

Geen sprake van moord, wel sprake van doodslag: 10 jaar cel

Op 12 april jl. deed de rechtbank Breda uitspraak in een zaak met betrekking tot doodslag.

Geen sprake van moord, wel sprake van doodslag: 10 jaar cel

Zakenman van E. lag vorig jaar in scheiding met zijn vrouw. Hij was depressief en zat er enorm mee dat zijn vrouw een nieuwe partner had gevonden. Hij kwam op een avond thuis in de gezamenlijke woning in Bergen op Zoom omdat hij iets vergeten was. Toen hij aankwam bleek de nieuwe partner bij zijn ex-vrouw in bed te liggen, terwijl er afspraken waren gemaakt dat hij niet in de woning zou komen. Verdachte wilde de nieuwe partner van zijn ex aanspreken op zijn gedrag, maar toen ontplofte de boel. Het kwam tot een worsteling, waarbij uiteindelijk een mes werd getrokken door verdachte die hij uit de keukenla had meegenomen. Het slachtoffer, de nieuwe partner van zijn ex-vrouw, werd daarbij meerdere malen geraakt door het mes.

 

Verweer strafrechtadvocaat Breda

Het was nogal discutabel of het hier zou gaan om moord of doodslag. Verdachte had namelijk al meerdere keren tegen zijn vrienden geroepen dat hij de nieuwe partner van zijn ex neer zou gaan steken. Volgens de strafrechtadvocaat in Breda van verdachte was hier echter geen sprake van. Het ging om frustratie en niet daadwerkelijk om een plan. De officier van justitie zei ook dat er geen sprake was van moord omdat de steekpartij in een opwelling gebeurde. Het OM eiste een gevangenisstraf van 10 jaar.

De rechter ging hierin mee en legde 10 jaar gevangenisstraf op aan de zakenman. De jonge kinderen van zijn ex en haar nieuwe partner lagen tijdens de steekpartij in het huis te slapen. Zij zijn door hulpverleners met de handen voor de ogen uit huis gehaald, zodat zij niet met het bloedbad geconfronteerd zouden worden. Dit neemt de rechtbank hem zeer kwalijk.

 

Vrijblijvend contact ervaren strafrecht advocaat Breda doodslag 

Als strafrechtadvocaat in Breda zijn wij gespecialiseerd in strafrecht, waaronder moord en doodslag. Of er sprake is van moord of doodslag is niet altijd duidelijk vast te stellen, waardoor deskundige bijstand belangrijk is. Als u bijstand wenst van een ervaren strafrechtadvocaat voor moord of doodslag in Breda, neemt u dan vrijblijvend contact met ons op!

Geschreven door

Op

Bekijk meer van

Contact met advocaat

Een ervaren strafrechtadvocaat neemt gratis & zonder verplichtingen contact op