Mishandelingen en bedreiging: gevangenisstraf en TBS met dwangverpleging

Mishandelingen en bedreiging: gevangenisstraf en TBS met dwangverpleging

De rechtbank Breda heeft op 12 september 2019 uitspraak gedaan in een zaak over mishandelingen en bedreiging.

Mishandelingen en bedreiging: gevangenisstraf en TBS met dwangverpleging

De verdachte in deze zaak stond onder andere terecht voor zware mishandeling. Hij werd ervan verdacht het slachtoffer opzettelijk zwaar lichamelijk letsel te hebben toegebracht door haar met kracht met een heupworp op de grond te hebben gegooid en terwijl zij op de grond lag meermalen tegen haar aan te schoppen. Ook werd hij ervan verdacht het zoontje van het slachtoffer te hebben mishandeld, door hem te duwen, waardoor hij op de grond is gevallen en hem vervolgens te stompen en te slaan. Tot slot stond de verdachte terecht voor bedreiging met enig misdrijf tegen het leven gericht tegen het slachtoffer.

Zelf verdacht van (zware) mishandeling? Een ervaren advocaat Breda kan u bijstaan!

 

Feiten en omstandigheden

Het slachtoffer heeft aangifte gedaan van zware mishandeling. Zij had de relatie met de verdachte verbroken. Zij wilde vervolgens met haar zoontje de auto in en ineens was verdachte daar. Ze kreeg meteen klappen van de verdachte en ineens lag ze op de grond en kon ze niet meer lopen of haar been gebruiken. Ook toen ze op de grond lag stompte de verdachte op haar in. In het ziekenhuis is vastgesteld dat het slachtoffer een versplinterde gebroken linker heup had en dat deze scheef stond. Operatief zijn er pinnen gezet. De revalidatie zal zes maanden duren en het is nog maar de vraag of de heup opnieuw zal aangroeien. Als dit niet gebeurt, zal zij een heupprothese moeten krijgen.

Daarnaast heeft het slachtoffer verklaard dat haar zoontje klappen heeft gehad van de verdachte. Hij werd in zijn buik gestompt en is op de grond gevallen. Ook heeft hij een fiets over zich heen gekregen van verdachte. Als gevolg hiervan had hij een bult op zijn achterhoofd.

 

Oordeel rechtbank Breda

De rechtbank Breda is van mening dat het toegebrachte letsel als zwaar lichamelijk letsel is aan te merken. Een operatie was noodzakelijk, terwijl nog geen uitzicht is op (volledig) herstel. De gedragingen van de verdachte kunnen naar het oordeel van de rechter worden aangemerkt als zozeer gericht op het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel. De rechtbank Breda acht de zware mishandeling derhalve bewezen.

Daarnaast acht de rechtbank Breda wettig en overtuigend bewezen dat de verdachte zich schuldig heeft gemaakt aan mishandeling van het zoontje van het slachtoffer, door hem in zijn buik te stompen. Van de overige delen van de tenlastelegging is de verdachte, bij onvoldoende bewijs, vrijgesproken. Tot slot is de bedreiging, gelet op de aangifte en de bekennende verklaring van de verdachte, wettig en overtuigend bewezen.

De verdachte is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 180 dagen. Tevens is de maatregel van terbeschikkingstelling met verpleging van overheidswege opgelegd.

 

Advocaat Breda mishandeling

Zelf verdacht van (zware) mishandeling? Een ervaren advocaat uit Breda kan u bijstaan! De raadsman zal uw processtukken opvragen om een goed en sterk verweer te voeren. Hierdoor wordt een zo laag mogelijke straf, of indien mogelijk zelfs vrijspraak, voor u bereikt. Wanneer u het contactformulier invult neemt een ervaren advocaat uit Breda voor (zware) mishandeling direct gratis en vrijblijvend contact met u op! Wij werken landelijk, voor een vaste prijs en op basis van pro deo.

Geschreven door

Op

Bekijk meer van

Contact met advocaat

Een ervaren strafrechtadvocaat neemt gratis & zonder verplichtingen contact op