Gevangenisstraf voor man die kokend water of zijn ex gooit

Gevangenisstraf voor man die kokend water of zijn ex gooit

Op 27 december 2017 deed de Rechtbank Breda uitspraak in een zaak met betrekking tot mishandeling

Gevangenisstraf voor man die kokend water of zijn ex gooit 

Verdachte wordt mishandeling van zijn ex ten laste gelegd. Het stel was twaalf jaar samen maar hun relatie kwam tot een eind. Verdachte woonde nog samen met zijn ex maar dit liep uit de hand. Verdachte wilde van zijn ex-vriendin weten of zij op datingsites actief was ten tijde van hun relatie. Zij ontkende dit, maar de stoppen sloegen door bij verdachte. Hij gooite heeft water uit de waterkoker over haar heen.De ex-vriendin liep eerste- en tweedegraads brandwonden op aan haar borst, arm en schouders. Zij hield gelukkig geen blijvende littekens eraan over.

 

Verweer ervaren strafrechtadvocaat Breda 

De Officier van Justitie eiste tijdens de zitting bij de Rechtbank Breda een gevangenisstraf van 180 dagen. Volgens de strafrechtadvocaat in Breda van verdachte is hij al zwaar gestraft. Hij is zijn baan in het onderwijs kwijtgeraakt en heeft berouw getoond. Er was sprake van een opeenstapeling van frustraties en gevoelens. Ook heeft verdachte een blanco strafblad.

De rechtbank ging deels mee in het pleidooi van de advocaat uit Breda en legde een aanzienlijk lagere straf op dan de eis van de officier. De rechtbank legt 90 dagen gevangenisstraf op waarvan 45 dagen voorwaardelijk.

 

Gratis contact advocaat Breda

In deze zaak komt duidelijk het belang van een ervaren strafrechtadvocaat naar voren. Als advocaat in Breda zijn wij gespecialiseerd in strafrecht en bereiken wij vaak een aanzienlijk lagere straf en mogelijk vrijspraak in zaken met betrekking tot mishandeling. Als u een dagvaarding ontvangen heeft, neemt u dan vrijblijvend contact met ons op.

Geschreven door

Op

Bekijk meer van

Contact met advocaat

Een ervaren strafrechtadvocaat neemt gratis & zonder verplichtingen contact op