No Surrender-lid vrijgelaten ondanks mishandeling op Ikea parkeerplaats Breda

No Surrender-lid vrijgelaten ondanks mishandeling op Ikea parkeerplaats Breda

Op 27 november jongstleden deed de Rechtbank Breda vervroegd uitspraak in een zaak met betrekking tot mishandeling en ontvoering

No Surrender-lid vrijgelaten ondanks mishandeling op Ikea parkeerplaats Breda

Verdachten zijn No Surrender-leden die vorig jaar op de parkeerplaats van de Ikea in Breda een lid van de club mishandelen en later ontvoerden. In de rechtszaal werd de bewakingsvideo afgespeeld. Daarop is te zien dat verdachten na een gesprek met het slachtoffer ineens beginnen met schoppen en slaan. Ooggetuigen bellen 112. Melders zeggen dat ze een vechtpartij zien en dat een man wordt meegenomen. Een van de melders zegt dat hij bedreigd wordt door de mannen.  De auto scheurt vervolgens snel weg richting Rijsbergen. Die avond komt het slachtoffer rond 19.00 uur thuis. 's Nachts gaan agenten bij hem langs. Ze zien opgezwollen ogen en een jukbeen maar het slachtoffer wil geen aangifte doen.

 

Verweer strafrechtadvocaat Breda 

De Officier van Justitie noemt het laf en zinloos geweld en volgens het OM kan de mishandeling dan ook bewezen worden. Tevens brengt de officier naar voren dat ontvoering van het slachtoffer wettig en overtuigend bewezen kan worden. Het OM eist een gevangenisstraf van 15 maanden. De strafrechtadvocaat in Breda van verdachte brengt naar voren dat het gaat om een uit de hand gelopen ruzie. Er is volgens de strafrecht advocaat onvoldoende bewijs voor de ontvoering. De advocaat in Breda eist onmiddellijke vrijlating.

De Rechtbank Breda is het eens met het pleidooi van de strafrechtadvocaat in Breda. Volgens de rechtbank is er onvoldoende bewijs van ontvoering. Het slachtoffer heeft geen aangifte gedaan dat hij tegen zijn wil is meegenomen en hij zegt dat hij niet bang was. Het slachtoffer had er misschien geen zin in om mee te gaan, maar dat is niet voldoende volgens de rechtbank. Wel acht de rechtbank de mishandeling bewezen, maar omdat verdachten al geruime tijd in voorarrest zitten worden zij onmiddelijk vrijgelaten.

 

Gratis contact strafrecht advocaat Breda 

U ziet dat het heel belangrijk is om een ervaren strafrechtadvocaat in te schakelen voor uw strafzaak in Breda. Als u verdacht wordt van mishandeling, neemt u dan vrijblijvend contact met ons op. Ons advocatenkantoor in Breda is gespecialiseerd in strafrecht en daarom bereiken wij als advocaat dan ook vaak een lagere straf en mogelijk vrijspraak.

Geschreven door

Op

Bekijk meer van

Contact met advocaat

Een ervaren strafrechtadvocaat neemt gratis & zonder verplichtingen contact op