Mega Strafzaak Eshetu A. gaat van start

Mega proces in hoger beroep oorlogsmisdrijven Eshetu A. begint

Bij het Gerechtshof Den Haag begint op 5 april de inhoudelijke behandeling in hoger beroep van de strafzaak tegen Eshetu A., cliënt van mr. Sander Arts van Singel Advocaten. Hij wordt verdacht van het plegen van oorlogsmisdrijven, het plegen van martelingen, vrijheidsberoving én het doden van meer dan honderd personen eind jaren 70 in Ethiopië, onder het zogenaamde DERG bewind.

Cliënt is in eerste aanleg veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf, voor het plegen van de feiten. De verdediging is het met dit vonnis niet eens en is dan ook in hoger beroep gegaan tegen deze uitspraak. De beoordeling (weging) van de getuigenverklaringen zal in beroep aan de orde komen evenals de (rechts)vraag of uit Ethiopië verkregen kopiëen van documenten aan het bewijs kunnen bijdragen dat cliënt deze feiten heeft begaan. Hij ontkent dit namelijk ten stelligste. Hij heeft weliswaar deel uitgemaakt van de DERG, maar stelt géén betrokkenheid of wetenschap te hebben gehad van deze begane misdrijven.

mr. Sander Arts, strafrechtadvocaat bij Singel Advocaten Breda, staat verdachte in deze strafzaak samen met een andere advocaat in beroep bij (als verdedigingsteam).

Voor het proces zijn acht zittingsdagen uitgetrokken. De uitspraak zal naar verwachting volgen in juni.

Bekijk meer van

Contact met advocaat

Een ervaren strafrechtadvocaat neemt gratis & zonder verplichtingen contact op